Els bombers reclamen una desena d'efectius més per als pròxims dos anys

Els pressupostos contemplen la compra d’un camió escala per valor de 700.000 euros

Durant la celebració del patró del Cos de Bombers, Sant Joan de Déu, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha manifestat la voluntat d’ampliar el cos a 131 efectius durant els pròxims dos anys, “si el pressupost ho permet”. Actualment la plantilla compta amb 120 bombers, a més del personal administratiu i els operadors de telecomunicacions. El que sí ha confirmat durant el seu discurs el cap de Govern, Xavier Espot, ha estat la compra d’un camió escala, “imprescindible per al cos”, que està previst en una partida pressupostària d’aquest exercici i que tindrà un cost de 700.000 euros.

La celebració ha comptat amb la presència d’un centenar de persones, entre bombers, familiars i membres de l’executiu. Espot ha posat en relleu la tasca de servei públic, seguretat, proximitat i compromís d’aquest cos envers la ciutadania. Precisament, el màxim representant del Govern, ha fet referència a la responsabilitat i la prudència dels bombers per superar el brot de coronavirus que afecta el país. En aquest sentit, el director dels bombers, Joan Carles Recasens, ha explicat que, en el cas que algun membre es contagiés de Covid-19, “la dinàmica de rotacions dels equips evitaria que tot el cos es contagiés”, i ha afegit que “se seguirien els protocols establerts pel Govern com en qualsevol altre cas”.

L’acte ha servit per entregar les medalles d’or en reconeixement als 25 anys de servei a catorze bombers i als dos membres que s’han jubilat enguany, a més de fer un reconeixement a Isidre Pedescoll, bomber mort l’any passat.