Bons resultats d'Andorra en el VIII Trofeu Internacional d'Esquí

La prova ha patit canvis i s'ha hagut de fer al Canaro

La federació esportiva Special Olympics Andorra ha organitzat aquest dissabte el VIII Trofeu Internacional d'Esquí que ha patit un seguit de canvis arran de la nevada caiguda. D'aquesta manera, finalment la prova s'ha acabat disputant al Canaro en lloc de la pista l'Esparver de Grandvalira i tampoc no s'ha pogut realitzar un gegant tal com era previst sinó que finalment ha estat un eslàlom amb 15 portes. Malgrat això, el cap de delegació, Isaac Benchluch, ha fet una valoració positiva, ja que el fet que s'hagi fet aquesta prova "més tècnica i lenta" ha obert "noves perspectives" i a més s'ha mostrat satisfet perquè finalment tot s'ha desenvolupat amb èxit i el paper dels atletes andorrans ha estat satisfactori.

En total han pres part 22 atletes de 5 delegacions (Andorra, Catalunya, Aragó, França i el Club Alba). En la categoria més elevada, l'A, Andorra ha fet or, plata i un quart lloc. Així, el primer ha estat Enric Adran, el segon Marc Vilarrubla, mentre que Julià Jordi ha quedat quart per darrere d'Aurore Bacque, de França. En la categoria B la delegació nacional ha aconseguit una tercera posició de Sergi Cuberes, per darrere dels catalans Roger Vilaseca i Amaia Valentin. En la C, Andorra ha aconseguit un quart lloc de Giovanna Stefanni, en una prova en què s'ha imposat Albert Ambel, del Club Alba i en la que la plata i el bronze han estat per als catalans Pancho Llauradó i Albert Rudilla. Ja en la categoria D, Nàdia Naudi ha aconseguit un bronze per a la delegació nacional, per darrere dels catalans Jaume Farran i Narcís Fernández. A l'E el guanyador és José María Buetas d'Aragó, mentre que l'esquiador nacional Ruben Prior ha estat segon i Sergio Rada d'Aragó ha aconseguit el bronze. En l'F el primer i el segon lloc ha estat per a andorrans: Sandra Carvalho i Sergi Pérez.

Benlluch ha destacat el fet que la delegació hagi "guanyat moltíssim" amb la incorporació d'esquiadors joves que podran ser el relleu d'aquells que tenen més anys. També ha remarcat que malgrat el mal temps, totes les delegacions que havien confirmat la seva assistència hi hagin pogut participar. Tot i així, ha recordat que el fet que d'aquí a poc se celebri el Campionat Mundial a Àustria ha fet que moltes dee les que s'havien convidat no hagin pogut assistir.