Publicitat
Publicitat

El nou CAP d'Andorra la Vella entra en funcionament

Amb 90 metres quadrats l'usuari tindrà unes condicions òptimes de recepció i es disposa d'una sala d'infermeria més

El nou CAP d'Andorra la Vella ha obert aquest dilluns les seves portes per donar servei i millorar l'atenció dels ciutadans de la parròquia. Les noves dependències amplien l'espai de l'anterior centre que havia quedat "petit, obsolet i amb alguns problemes de salubritat", com ha admès la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer. En aquest nou emplaçament hi treballaran sis infermeres, dos administratius i un treballador social, que en l'anterior centre "no hi cabia", ha apuntat Ferrer. El cost per al Govern ha estat de gairebé 245.600 euros mentre que el Comú de la capital assumirà el lloguer de 1.500 euros mensuals.

La plaça de la Sardana acull des d'aquest dilluns les noves dependències del Centre d'Atenció Primària d'Andorra la Vella que amplia l'espai de l'antic CAP i millora les condicions de treball dels seus professionals, segons ha manifestat el cap de Govern, Toni Martí, en el discurs inaugural.

Tant Martí com el cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, han destacat la utilitat de la infraestructura per atendre una zona amb alta densitat de població. Amb 90 metres quadrats l'usuari tindrà unes condicions òptimes de recepció i es disposa d'una sala d'infermeria més, ha explicat la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer. A més, hi podran ubicar un treballador social que en l'espai del carrer Ciutat de Consuegra "no hi cabia".

Així, el Govern assumeix la dotació de personal i l'habilitació dels espais per a l'atenció sanitària que suposen una inversió de 245.600 euros i el Comú es fa càrrec del lloguer del local que puja 1.500 euros al mes. "Són costos del Comú per donar servei al ciutadà", ha assenyalat el cònsol, Jordi Minguillón.

Amb aquest, i els que s'han previst a la Massana i Sant Julià, s'arribarà a 11 CAP en tot el Principat. Una xifra que per ara és suficient però que amb la reforma del model sanitari i el rol de l'atenció primària en la vessant sociosanitària caldrà veure "si hi ha necessitats i si cal reformar centres d'altres parròquies", ha apuntat Ferrer. De moment, a la tardor es preveu inaugurar el de Sant Julià a l'antic Hotel Glòria.