Publicitat
Publicitat

La CASS defensa la seva actuació amb les retencions de les pensions

Es van posar en contacte amb l'Instituto Nacional de la Seguridad Social quan es van assabentar que encara es retenia el 8% als pensionistes que viuen a Andorra

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha defensat les seves actuacions en relació a la retenció de l'impost sobre la renda dels pensionistes espanyols residents a Andorra. Així, des de la parapública s'ha emès un comunicat en què ha posat en relleu que no té el coneixement "exhaustiu" de la identitat de tots els pensionistes que cobren d’Espanya i resideixen a Andorra, i als que l’Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) hauria de deixar de retenir 8% de la pensió per la entrada en vigor del Conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i l'Estat espanyol. Per aquesta raó, manifesten, no se'ls va enviar cap notificació personal tot i que en tenir coneixement que al mes de juny encara s'aplicava aquesta retenció es van posar en contacte amb el seu homòleg espanyol.

Des de l'Instituto Nacional de la Seguridad Social es va respondre a la CASS que el seu protocol d'actuació, per deixar d'aplicar aquesta retenció, consisteix en la demanda d'un certificat de residència. En assabentar-se d’aquest procediment i del certificat que demana l’INSS, la CASS assegura que "es va posar a disposició dels pensionistes espanyols per esdevenir mediador amb l’INSS, transmetre el certificat de residència i així ajudar el pensionista en aquest tràmit que es demana des d'Espanya.

És més, remarquen que la comunicació d'aquesta intermediciació es va fer mitjançant una nota de premsa del passat 16 de juny i en declaracions públiques en roda de premsa,15 dies després. Així mateix, destaquen, també s’informa de manera directa a tots els pensionistes que es personen a la CASS per realitzar una demanda de pensió a Espanya.

També manifesten que es va comunicar als pensionistes de la CASS que viuen a Espanya de l'entrada en vigor d'aquest conveni per evitar la doble imposició i que, per tant, rebran l’import de la prestació sense aplicar l’impost sobre la renda dels no residents fiscals (IRNRF).

Des de la CASS també s'ha informat que aquest dijous comença el servei de mediador de la CASS. Així, el nou mediador, Josep Maria Goicoechea rebrà les persones que ho requereixin els dimarts i dijous de 12 a 14 hores, prèvia complementació del formulari existent a la web de la parapública. El mediador examinarà les divergències de les persones assegurades, dels empresaris, dels prestadors de serveis de salut i dels empleats de la CASS, en relació a les decisions, de caràcter mèdic o administratiu, preses per la CASS, amb la finalitat de restaurar la relació entre l’usuari i la parapública.

D'altra banda, i en el marc del projecte per consolidar llocs de treball s'han convocat quatre places d'administratiu per a l'atenció al públic.