Caubet i Bofarull recorreran al Superior la impugnació de la seva candidatura a la CASS

Una altra aspirant a representar els assalariats, que és interventora delegada del Govern, ha denunciat una incompatibilitat a la Junta Electoral 

Finalment són quinze les candidatures que concorreran a les eleccions de la CASS, ja que la Junta Electoral ha impugnat la del tàndem format per Carolina Caubet i Gemma Bofarull, aspirants a representar el col·lectiu d'assalariats al consell d'administració de la parapública. Bofarull ha explicat que recorreran la decisió al Tribunal Superior, que haurà d'anunciar la resolució al més aviat possible perquè el 9 de juny comença la campanya electoral. Les eleccions seran el 20 de juny.

El 14 de maig, el consell d'administració de la CASS va avalar les setze candidatures presentades; vuit per representar els assalariats; sis, per als pensionistes, i dos per a empresaris i persones que realitzen una activitat per compte propi. La llista s'ha publicat aquest divendres al BOPA. Amb tot, Caubet i Bofarull han rebut el dictamen de la Junta Electoral que, d'entrada, les deixa fora de les opcions electorals.

El motiu de la impugnació és que Bofarull és sotsdirectora del departament de riscos d'una entitat bancària. El consell d'administració de la CASS va valorar la Llei electoral, que estableix que els càrrecs directius de companyies asseguradores, financeres i entitats bancàries són incompatibles per aspirar a formar part de la representació de la parapública. Tant el consell d'administració com les mateixes Caubet i Bofarull van considerar que la prohibició era per a alts càrrecs. Després que la CASS aprovés la candidatura, una altra que opta a representar els assalariats la va impugnar, i ara la Junta Electoral li ha donat la raó. Bofarull ha lamentat que la Llei electoral sigui tan ambigua, ja que la persona que ha recorregut la seva candidatura és "interventora delegada del Govern" i, per tant, té control sobre els fons públics, entre els quals els de la CASS.