Publicitat
Publicitat

Cinca reitera la seva innocència davant del Tribunal de Corts pel cas Orfund

El seu lletrat destaca que la declaració, de dues hores i mitja, s'ha desenvolupat en el marc de la "normalitat més absoluta"

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha declarat aquest dimarts al matí davant del Tribunal de Corts en relació a la querella presentada per l'expresident d'Orfund, Joan Samarra, en què se l'acusa dels delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda i blanqueig de capitals durant la seva etapa com a director de l'empresa, a finals dels anys 90.

Tot i que la seva compareixença davant el tribunal per poder donar la seva versió dels fets havia de ser a la tarda (motiu pel qual tots els mitjans de comunicació s'hi han desplaçat a aquesta hora), finalment Cinca ha assistit a la Seu de la Justícia a primera hora del matí (per problemes d'agenda, segons el seu advocat) i hi ha prestat declaració durant dues hores i mitja. Tal com ha manifestat el seu lletrat, Daniel Arqués, aquesta declaració s'ha desenvolupat en el marc de la "normalitat més absoluta" i el ministre ha pogut donar "explicacions" al voltant dels fets dels quals se l'acusa.

D'aquesta manera, segons Arqués, Cinca ha reiterat la seva "innocència" i ha insistit en el fet que no hi ha cap il·lícit en les seves actuacions ni res que pugui ser "reprovable" i esperen que això sigui tingut en compte pels tribunals. Arqués ha destacat que tot i que podria haver-se limitat a respondre només les preguntes del seu lletrat, en canvi el ministre ha respost totes les qüestions plantejades per la magistrada i també ha afegit "més informació que pot ser útil per a la resolució de la causa". 

Arqués ha remarcat que ara s'està en una fase de diligències prèvies, una fase preliminar, i la magistrada està duent a terme les primeres actuacions per veure si hi ha o no "matèria criminal". 

L'advocat també ha destacat el fet que els sorprèn "que vint anys després surti a relluir aquesta història", quan no hi ha hagut en aquest temps "ni cap reclamació, ni cap queixa ni greuge" per part del querellant fins ara. Tot i això, ha destacat que no volen fer "judicis de valor" i que "tothom és prou gran per llegir entre línies", tenint en compte que el detonant van ser les explicacions de Cinca posant en relleu que havia estat apoderat d'una societat a Panamà.