Publicitat
Publicitat

Concurs de prats per potenciar el sector primari

Els organitzadors han explicat que l'objectiu és premiar els esforços que acaben repercutint de forma positiva en el medi natural

El Departament d'Agricultura del Govern d'Andorra, amb la col·laboració de l'Associació de Pagesos i Ramaders, i els parcs naturals de Sorteny i del Comapedrosa, ha organitzat un concurs nacional de prats florits, "dirigit a difondre la tasca del sector primari", segons ha explicat Landry Riba, director d'Agricultura.

Aquest concurs s'emmarca en els objectius de la Llei d'Agricultura i de l'estratègia nacional del paisatge, que segons ha explicat Riba, "marca la necessitat que les pràctiques agrícoles i ramaderes vagin dirigides a una preservació i manteniment del patrimoni natural".

Podran participar-hi els titulars d'explotacions agràries que tinguin prats de dall o de péixer, i el termini de presentació estarà obert fins al proper 12 de juny, ja que el jurat passarà a visitar els prats el dia 16 de juny.

Des de l'organització han explicat que es farà una primera avaluació amb tots els candidats que s'hi hagin presentat, per analitzar si compleixen les condicions per poder presentar-s'hi. El jurat estarà format per tècnics del Departament d'Agricultura i de l'Associació de pagesos i ramaders d'Andorra, i per investigadors del CENMA, que analitzaran diverses tipologies com ara l'agrònoma, la biodiversitat i l'ecològica.

S'atorgaran tres premis a cada categoria que consistiran en un reconeixement, tot i que el primer de cada categoria rebrà un obsequi d'un lot de productes locals. Els guanyadors podran participar en el concurs transfronterer amb els guanyadors dels concursos de prats florits de França i Espanya.

El president de l'Associació de pagesos, Xavier Coma, ha insistit que els prats de dall necessiten la feina constant del pagès perquè compleixin tots els valors per al concurs, "no són espais públics i s'han de respectar".