Publicitat
Publicitat

Detingut un home acusat d'agredir físicament a la seva parella a la via pública

La campanya de controls d'alcoholèmia finalitza amb un total de set detencions durant la darrera setmana

Durant la darrera setmana, del 8 al 14 d'agost, el Cos de Policia ha efectuat un total d'onze detencions per presumptes delictes contra la salut pública, la seguretat col·lectiva i altres delictes. Entre aquestes detencions, el passat dimarts a les 4.30 hores la Policia va haver d'intervenir per efectuar la detenció d'un resident portuguès de 51 anys, com a presumpte autor d'agressió física a la seva parella. Els fets que van propiciar la detenció van succeir moments abans a la mateixa via pública d'Andorra la Vella.

Pel que fa a les detencions per altres delictes, el passat dilluns a les 2.27 hores, un resident portuguès de 34 anys, va ser detingut com a presumpte autor d'injúries, amenaces, resistència i desobediència als agents de policia, en ser controlat per alteració de l'ordre públic quan pretenia accedir a un local en un manifest estat d'embriaguesa. També, el dimecres al migdia, la Policia va detenir al Pas de la Casa a un algerià no resident de 24 anys, per desobediència a un ordre d'expulsió governativa.

Quant a les detencions per delictes contra la seguretat col·lectiva, la Policia va efectuar un total de set intervencions en el marc de la campanya de controls d'alcoholèmia. Les dues primeres es van efectuar el passat dilluns, quan un espanyol no resident de 32 anys va donar positiu amb una taxa d'alcohol d'1,28 g/l i un resident espanyol de 39 anys ho va fer amb una taxa d'1,36. El dimecres es va efectuar la tercera detenció després que un resident belga de 26 anys, donés positiu en el control amb una taxa de 0,96 g/l. Durant el dijous també es va efectuar una altra detenció, quan una andorrana de 28 anys va ser controlada quan conduïa amb una taxa de 0,84 g/l. Poques hores més tard, durant la matinada del divendres, una altra andorrana de 21 anys era detinguda per conducció amb una taxa d'1,26 g/l.

El dissabte també es van efectuar dues detencions per conducció sota els efectes de l'alcohol. En aquest cas, la primera detenció, efectuada pocs minuts després de mitjanit, es va originar després que un andorrà de 20 anys provoqués un accident sense cap altre vehicle implicat i donés positiu en el control amb una taxa d'1,97 g/l. Tant el conductor, que a banda de conduir sota els efectes de l'alcohol també se li van imputar delictes com a presumpte autor d'injúries, amenaces, resistència i desobediència als agents de policia, com dos dels acompanyants del turisme, van resultar ferits lleus en l'accident. Durant la matinada del dissabte també es va procedir a la detenció d'un resident portuguès de 19 anys, per conducció amb una taxa d'alcohol d'1,55 g/l.

En relació als delictes contra la salut pública, el dijous a les onze del matí, un francès no resident de 29 anys va ser controlat a la frontera DCNJ de Portà, quan entrava al Principat en possessió de 0,1 grams d'èxtasi (MDMA).