Publicitat
Publicitat

Diverses allaus afecten la xarxa viària a causa de l'augment de temperatures

Una allau a pocs metres del túnel de Pimorent obliga a tallar l'accés a França

L'augment de temperatures ha provocat el despreniment de diverses allaus de neu humida aquest dimarts. Algunes d'elles han arribat fins a la carretera, com és el cas de l'allau que ha baixat a la zona del Peretol (Soldeu), que ha obligat a tallar la CG2 durant vint minuts a les 14.15 hores.

També a primera hora de la tarda s'ha desencadenat una allau que ha tallat la carretera d'Arcalís, bloquejant diversos esquiadors que acabaven la seva jornada a pistes. Segons Protecció Civil, l'allau ha afectat uns 15 metres de carretera i ha deixat un gruix de fins a 1,5 metres, que els serveis del COEX han netejat ràpidament.

Ja en territori francès, una allau de dimensions més grans que ha baixat a pocs metres de la boca nord del túnel de Pimorent ha obligat a tallar l'accés a França i a desviar el trànsit de vehicles a través de Puigcerdà. Es tracta del corredor H2, molt conegut per les autoritats franceses i on acostumen a fer tirs controlats d'allaus.

Es tracta totes elles d'allaus de neu humida que són típiques a la primavera i que s'han produït a causa de l'augment de temperatures d'aquest dimarts. El risc d'allaus es manté en 3/5 perquè no hi ha risc que es produeixin grans allaus.