Encamp enceta una nova temporada de mercat amb parades de tota mena

Els assistents defineixen la nova localització com "més acollidora"

L'Associació d'Empreses d'Encamp (AEE) ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la cinquena temporada d''A Encamp, dissabtes mercat' amb disset parades diferents que, fins al desembre, es podran visitar de les 10 a les 14 hores. Enguany la varietat en l'oferta ha estat diferent respecte el 2018, ja que no hi han pres part tantes parades artesanals i de segona mà com l'any anterior. Tot i això, s'hi pot trobar una parada presidida per un esmolador, una altra on s'ofereix fruita i verdura, flors per a tots els gustos, bijuteria o articles de segona mà. Sara Mandicó, una de les vocals de l'AEE, ha declarat que l'oferta "anirà canviant" i s'aniran afegint parades amb nous productes perquè la intenció és "poder fer col·laborar a més gent que porti menjar". 

Pel que fa al canvi de localització del mercat a causa de les obres a les avingudes Joan Martí i François Miterrand, Mandicó ha posat en relleu que "a la gent li agrada més i els comentaris són molt positius perquè ho troben més acollidor" però, tot i això, ha indicat que "les obres afecten sobretot el petit comerç" de la parròquia i des del comú "es busquen solucions perquè no afecti tant". El mercat s'anirà complementant cada setmana amb diferents activitats com àpats populars, tallers, espectacles i diferents col·laboracions amb artistes i entitats d'Encamp i del país. En aquest sentit, la inauguració ha comptat amb un inflable i una batucada de la mà de Toca-te'ls. 

Per la seva banda, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha celebrat l'augment en el nombre de paradistes respecte a les primeres edicions i ha definit el mercat com un esdeveniment "consolidat". A més, "des del comú donem tot el suport perquè aquest tipus d'iniciatives tirin endavant, ja que el que fan és activar la parròquia" i ha animat els paradistes a continuar "promocionant els seus productes". Pel que fa a la fixació definitiva del mercat a la plaça dels Arínsols, Torres ha declarat que "serà la voluntat de l'associació la que ho determinarà", tot i que si es vol tornar a la ubicació inicial un cop acabats els treballs "no hi haurà cap inconvenient". 

Balanç positiu de la temporada d'esquí 

D'altra banda, Torres ha valorat positivament els resultats obtinguts en la temporada d'esquí a Grandvalira respecte al 2018. "Ja portem un any més de bons resultats i, pel que fa als esquiadors, hem estat una mica per sota però jo pensava que estaríem més per sota del que hem tancat la temporada" i, per tant, "estem molt satisfets en el còmput general".