Publicitat
Publicitat

El moviment Euromarxes 2015 denuncia els paradisos fiscals a Andorra

Els manifestants, uns 200, s'han aturat davant de l'oficina de BPA de la plaça Rebés per cridar "aquí està la cova d'Alí Babà"

Després de passar per Gibraltar, Sevilla, Madrid, Xerta, Tortosa i Barcelona, aquest dimecres al matí la columna sud-oest del moviment reivindicatiu Euromarxes 2015 ha arribat al Principat per denunciar, tal com ha declarat la portaveu de l'organització, Maribel Martínez, "l'existència de paradisos fiscals dins d'Europa". D'aquesta manera, durant tot el trajecte, que ha transcorregut entre l'Avinguda Tarragona (davant de la Batllia) i el carrer de la Unió, sota el crit de "diner negre misèria per als pobres" o "aquí està la cova d'Alí Babà" (davant de l'oficina de BPA de la plaça Rebés), els manifestants han denunciat l'existència de paradisos fiscals dins de territori europeu i, a més, han aprofitat per llegir un breu parlament on s'ha posat de manifest la incertesa que estan vivint els treballadors de BPA i la manca d'una prestació per desocupació al Principat.

En aquest sentit, la portaveu del moviment, Maribel Martínez, ha explicat que "la reclamació que fem és totalment lògica, ja que entenem que cap país ha de tolerar ni permetre paradisos fiscals on es primin els interessos de les grans fortunes en detriment dels drets dels treballadors". "Vam fer aquesta denúncia a Gibraltar l'1 d'octubre, avui ho fem a Andorra i el 14 d'octubre la farem a Luxemburg", ha admès. Quant a la situació actual que viu a Andorra, la portaveu de la columna sud-oest del moviment Euromarxes 2015, ha assegurat que "Andorra és un paradís fiscal de llibre" i ha lamentat que mentre es facilita l'entrada de les grans empreses amb "unes exempcions fiscals increïbles", els treballadors "no disposen de cap prestació d'atur i la població estrangera té moltes dificultats per poder treballar amb un permís que limita els seus drets".

D'altra banda, des de l'organització també s'ha volgut recalcar que aquesta manifestació "és completament pacífica i no busca cap tipus de confrontació". En aquest sentit, Maribel Martínez ha recalcat que "no tenim res en contra amb la població i els treballadors d'Andorra, entenem les seves necessitats i, per això, denunciem l'existència de paradisos fiscals". Finalment, tot i no poder precisar una quantitat exacta, la portaveu d'Euromarxes 2015 ha assegurat que "més de 200 persones s'han desplaçat des de diferents punts d'Espanya per estar avui aquí".

El recorregut del moviment Euromarxes 2015 continuarà aquest dijous amb la vuitena etapa fins a Marsella. Un cop finalitzat el trajecte de les 17 etapes, el punt final es posarà els dies 15, 16 i 17 d'octubre a Brussel·les, moment en què es reuniran les quatre columnes procedents des de diverses parts d'Europa per culminar el moviment amb una manifestació general.

La marxa reivindicativa, en el seu pas per Andorra, ha comptat amb el suport de la Unió Sindical d'Andorra (USdA) i la formació Podem Andorra.