Ferrusola, els seus missals i una història de pel·lícula

La dona de Jordi Pujol és la gran protagonista mediàtica i a les xarxes d'un cas judicialitzat que torna a situar Andorra en el punt de mira

Un missal és un "llibre gran que durant la missa es té sobre l'altar, en què hi ha les oracions i les altres parts de la missa amb la indicació de les cerimònies". Així ho diu el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), en una definició que possiblement hagi multiplicat considerablement les seves visites les darreres 24 hores. Marta Ferrusola ho utilitzava com a clau per sol·licitar transferències bancàries des dels seus comptes d'Andorra, així com conceptes com 'mare superiora', 'congregació' o 'capellà de la parròquia'. La convicció catòlica diverses vegades expressada per la dona de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, li va servir també per camuflar actuacions presumptament irregulars, segons els documents aportats pel fiscal que porta el cas al jutge José de la Mata, i que es van filtrar a la premsa aquest dilluns.

Arribats a aquest punt, la mofa, l'estupefacció, no podia tardar en arribar. De nou les xarxes socials, sobretot Twitter, han estat la via per expressar indignació, sorpresa, però també molt d'humor. I de nou Andorra ha tornat a aparèixer en aquest 'trending topic' de frases, fotografies i mems. No fa massa de la darrera vegada que el Principat era protagonista de la burla dels tuitaires, concretament al març quan el riu Valira es va tenyir de verd per les investigacions sobre la contaminació de la font d'Arinsal.

L'ordre bancària de Ferrusola també ha copat bona part de les portades dels diaris catalans i espanyols, alguns fent més ús de la ironia que d'altres. També els mitjans satírics ho han aprofitat per posar-hi cullerada. Com és el cas del Be Negre.

És difícil seleccionar només alguns dels que han aparegut pel Twitter.