Publicitat
Publicitat

La Fira de Sant Ermengol omple la Seu d'Urgell de formatge

La fira també compta amb espais dedicats a la ramaderia, a l'artesania i a la venda ambulant

La inauguració de la mil·lenària Fira de Sant Ermengol que enguany celebra la 21a edició de la Fira dels formatges artesans ha estat encapçalada pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Cuiraneta, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la tinent d’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, Mireia Font, i el director dels Serveis Territorials del Departament de Lleida, Jaume Fabà. L’acte s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc, a les 11 hores del matí d’aquest dissabte.

En aquest sentit, Cuiraneta ha indicat que la fira de la Seu “és una fira per a gaudir-la amb tots els sentits, que té el formatge artesà com a gran protagonista, i que enguany té com a amic un dels nostres referents culinaris, com és Nando Jubany”. El conseller ha afegit que “el formatge artesanal ajuda a mantenir la multifuncionalitat del Pirineu i evita el risc de despoblament”. D’aquesta manera, ha afirmat que l’única que manera de competir amb els grans països productors de formatges és oferint una molt bona qualitat.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha posat de manifest que “la fira és l’aparador de la ciutat, són dies on s’hi congrega molta gent vinguda d’arreu del país, i això és un repte, una excel·lent oportunitat per demostrar el bo i millor de la Seu i la comarca”. En aquest sentit, Batalla ha apuntat que “a partir d’ara caldrà fer passos per entrar en projectes europeus, col·laborant amb d’altres territoris pirinencs, més enllà de Catalunya, amb l’objectiu de fixar la Seu d’Urgell com el motor del formatge artesà dels Pirineus”.

A més, aquest dissabte ha pres part el 21è concurs de formatges artesans del Pirineu i els premis han quedat ben repartits. Pel que fa els matons i els recuits, la medalla d’or ha estat per “Brossat Castell-llebre”, els formatges frescos per “Quesos Radiquero”, els formatges blaus per “Blau de Jutglar” i els iogurts per “Iogurt de vaca La Reula”, entre d’altres premis que s’han repartit. La Fira també inclou un espai de degustació i venda, tasts guiats i presentacions a les Aules de Tast.

La Fira de Sant Ermengol mantindrà els estands fins al diumenge a les deu del vespre.