Publicitat
Publicitat

La 37a Fira d'Andorra la Vella supera els 200 expositors inscrits

El Comú ha confirmat que des del mes de juny tots els espais interiors estan adjudicats i 25 expositors han quedat en llista d'espera com a conseqüència de la demanda existent

El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, el cònsol menor, Eron Estany, i la consellera de Cultura i Participació Ciutadana d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, han presentat, aquest dilluns al matí, la 37a Fira d'Andorra la Vella, que se celebrarà al Parc Central els pròxims 23, 24 i 25 d'octubre i que com cada any comptarà amb estands de diversos camps com ara l'automoció, els esports, el turisme, l'oci o la vida saludable. En aquest sentit, fent referència al període d'inscripcions, iniciat al febrer, Minguillón ha destacat que "a finals de juny ja teníem tots els espais interiors venuts i, fins i tot, 25 expositors s'han quedat en llista d'espera". En relació amb l'organització d'aquesta nova edició, Minguillón ha detallat que "mantenim el format d'anys anteriors perquè veiem que funciona" i pel que fa al nombre de participants, ha assegurat que "aquest any, amb el recinte firal, la fira d'associacions, els espais exteriors i el mercat artesanal arribarem als 200 expositors i, per tant, se superaran els 186 expositors de l'edició anterior." Quant al nombre de visitants previstos, el cònsol major ha comentat que "l'objectiu és superar els 60.000 assistents assolits durant l'edició anterior".

Concretament, fent un repàs als diferents emplaçaments de la Fira d'Andorra la Vella, Minguillón ha detallat que dins del recinte firal hi haurà 68 expositors, la fira d'associacions comptarà amb 60 entitats, el mercat artesanal aplegarà 50 productors i en els espais exteriors participaran 24 expositors.

En relació a la fira d'associacions, que novament estarà connectada interiorment amb el recinte firal, Minguillón ha explicat que "repetim aquesta connexió, ja que l'any passat ens va donar molt bons resultats i creiem que beneficia a ambdues parts, tant al recinte firal com a la mateixa fira d'associacions". D'altra banda, per tal de concretar les xifres de participació en la fira d'associacions, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, ha explicat que en total hi haurà 60 associacions, xifra que suposa un increment de 13 expositors respecte a l'any passat.

Respecte a la distribució de l'espai, Rabadà ha detallat que "d'aquestes 60 associacions, 51 tindran estand propi a l'envelat, 18 organitzaran diferents activitats a l'escenari interior o als espais exteriors, 3 organitzaran activitats puntuals al Parc Central, 5 ho faran de forma continuada durant els tres dies i 4 associacions, malgrat no disposar d'estand propi, també organitzaran activitats". A més, fent referència a la novetat d'enguany de la fira d'associacions, Rabadà ha explicat que "des del Comú, conjuntament amb totes les associacions participants en la fira, hem editat una guia d'entitats en què apareixen les principals dades d'interès de totes les associacions inscrites al registre comunal d'associacions, que actualment compta amb 190 associacions inscrites".

Pel que fa a les zones exteriors del Parc Central, Minguillón ha recalcat que després de suprimir algunes activitats que ocupaven molt espai com ara la pista de karts, "hem aconseguit guanyar espai per donar cabuda a altres expositors i fer front a l'augment de demanda que es repeteix any rere any". D'entre les diferents propostes que es podran trobar als exteriors del recinte firal, el cònsol major ha destacat l'exposició d'un avió de vol lleuger de nou metres d'envergadura.

Quant al mercat artesanal, Minguillón ha comentat que se segueix apostant per la mateixa ubicació del passeig del Riu, ja que "aporta un gran ambient i, a més, connecta el recinte firal amb l'artèria comercial de Meritxell".

En relació amb el programa d'activitats, el cònsol major ha destacat algunes de les xerrades com ara la conferència de diagnòstics facials per a la prevenció del càncer de pell o la de seguretat de muntanya i consells per a la pràctica d'esquí alpí. A més, fent referència a una de les novetats d'enguany, Minguillón ha avançat que el diumenge 25 d'octubre, l'Ajuntament de Canyelles, una de les diferents localitats que estarà present a la fira, realitzarà una cercavila, a les 12 del migdia, des de l'avinguda Meritxell fins al recinte firal i també un correfoc amb el mateix trajecte a les 19.30 hores.

Finalment, pel que fa a l'increment de més de 20 expositors i les 25 entitats que es mantenen inscrites en llista d'espera, Minguillón ha assegurat que "l'espai ja no ens dóna per a més, ja que hem aconseguit donar cabuda a aquesta vintena de nous expositors perquè hem suprimit alguna proposta que ocupava molt espai". En aquest sentit, el cònsol major ha explicat que "de cara a les pròximes edicions haurem d'estudiar una possible ampliació del recinte ubicat al Parc Central", tot i recordar que "s'ha d'estudiar molt bé perquè al final, tothom vol estar al rovell de l'ou".

Oficina de turisme a punt de finalitzar

Després de ser preguntat sobre l'estat de les obres de l'Oficina de Turisme, Minguillón ha recalcat que "des del Comú s'estan fent tots els esforços per tenir finalitzada l'oficina coincidint amb la inauguració de la Fira". En aquest sentit, ha concretat que "les obres sempre estan condicionades per diversos factors, i per tant, si el temps ens acompanya i la resta de condicionants també, estem segurs que complirem amb el termini".