Publicitat
Publicitat

Andorra acull vint funcionaris de ministeris de turisme d'arreu del món per formar-los en situacions de crisi

El curs de la fundació OMT-Themis durarà tres dies i s'impartirà en castellà i francès

La fundació OMT-Themis, responsable d'implementar el programa de treball en matèria d'educació i formació de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), engega aquest dimecres una nova edició del Pràcticum, una formació que té lloc cada any al país des del 2000. 

El curs, que durarà tres dies i s'impartirà en castellà i francès, està destinat a funcionaris de turisme i en aquesta ocasió està dedicat a la comunicació en turisme en temps de crisi per tal de preparar les destinacions. Els vint participants provenen de llocs tan diversos com l'Equador, Costa Rica i Togo, i també hi ha un participant d'Andorra.

Segons ha explicat una de les formadores d'enguany, Sandra Carvao, cap de comunicació i publicacions de l'OMT, els alumnes aprendran a desenvolupar una estratègia de comunicació en aquestes situacions: el tipus de llenguatge que s'ha d'emprar, i els diversos protocols que han de seguir, entre d'altres recursos.

Carvao també ha recalcat que la reunió entre funcionaris de diversos països permetrà l'intercanvi de situacions reals amb què s'han trobat. La major part del curs serà pràctic i els alumnes faran un simulacre d'una situació de crisi, com ara l'explosió d'una bomba a un hotel. El director de l'OMT-Themis, Omar Valdez, ha destacat que la temàtica és de les més rellevants del moment perquè "qualsevol país podria ser víctima d'una situació de crisi i per això ha de tenir equips preparats per fer-ne front".

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha destacat que no és habitual que un país tan petit com Andorra aculli un organisme de les Nacions Unides com l'OMT. A més, considera que organitzar un curs com aquest "ens dona a conèixer i exporta el nostre coneixement fora de les nostres fronteres".

Durant la presentació del curs als alumnes, Camp ha donat consells per les situacions de crisi, com ara la immediatesa en la resposta pública, i ha posat exemples concrets com el tancament de la planta embotelladora d'aigua de la font d'Arinsal quan es va saber que estava contaminada.

Valdez ha explicat que amb l'objectiu d'impulsar més activitats al Principat, ja que actualment només es desenvolupa el Pràcticum, aquest setembre es posarà en marxa un postgrau en anglès a la Universitat d'Andorra dedicat a la gestió de destinacions turístiques de muntanya, que comptarà amb la col·laboració de la Colorado State University.

L'organisme, que compta amb un 15% del seu pressupost de fons públics andorrans, va formar durant el 2016 un total de 560 professionals de tot el món a través de vint programes diferents. Valdez també ha assegurat que la fundació OMT-Themis, fundada a Andorra al 1998, utilitza una auditoria externa a partir del 2016, tal com li recomanava el Tribunal de Comptes.