Publicitat
Publicitat

Gran èxit de participació en la 1a Marató Fotogràfica

Els tres guanyadors, dos en categoria individual i un en modalitat familiar, s'emportaran una càmera compacta d'alta gamma i una càmera per a l'enregistrament d'esports d'acció

Sota el nom d''Andorra Shopping Foto', aquest diumenge al matí, a les 11.30 hores, el Centre Cultural la Llacuna ha estat l'escenari escollit per donar el tret de sortida a la 1a edició de la Marató Fotogràfica, activitat que ha estat organitzada per l'Escola d'Art d'Andorra la Vella amb el patrocini d'Andorra Turisme. Dividits en dues modalitats, la 'Max' i la 'Family' Marató, tots els fotògrafs participants tindran fins a les 20.30 hores d'aquest diumenge per presentar les seves imatges cenyint-se a les diferents temàtiques, deu propostes en el cas de la modalitat individual i set pel que fa a la familiar, que prèviament s'han establert des de l'organització. En aquest sentit, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, ha recalcat que "estem molt contents amb la participació", ja que tal com ha indicat, "hem superat amb escreix les expectatives inicials". A més, fent referència als objectius que persegueix aquesta jornada, Rabadà ha comentat que tot i que és molt important programar activitats orientades als turistes, "també és molt interessant oferir propostes perquè la gent del país pugui gaudir de tot el que es fa a la capital".

En relació amb els resultats de participació, l'organitzador de la 1a Marató Fotogràfica, Pep Aguareles, ha assegurat que "ja feia temps que em rondava pel cap impulsar aquesta proposta, i ara, després de veure l'èxit de participació, només espero que es consolidi any rere any". En aquest sentit, Aguareles ha recalcat que "aquest any podríem dir que és una Marató bàsica", però tal com ha avançat, "de cara a les pròximes edicions volem anar a més incorporant altres modalitats com la fotografia mitjançant telèfons mòbils i aconseguir atreure participants de fora del país".

Pel que fa a les condicions de participació, Aguareles ha detallat que tots els participants han de presentar una fotografia per cada un dels temes proposats - més una segona addicional amb la fitxa tècnica de cada obra-, deu en el cas de la competició individual i set pel que fa a la modalitat familiar. Concretament, tot i que el tema central girarà entorn del món del 'Shopping', Aguareles ha comentat que les diferents temàtiques proposades van des de les fotografies d'escultures, gent al carrer, espectacles musicals o teatrals, fins a "visions molt més personals de tot allò que l'Andorra Shopping Festival pot arribar a transmetre al fotògraf". Pel que fa als aspectes que valorarà el jurat, el cap de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella ha concretat que tot i que es tindrà en compte les qüestions tècniques, "per obtenir el veredicte final prioritzarem l'originalitat i l'optimisme que transmetin les imatges".

Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en un termini que no superarà el 9 de novembre, un cop s'hagin reunit els cinc membres del jurat. Els tres premis, valorats en un total de 3.500 euros, consten d'una càmera Sony d'alta gamma i una Go Pro, tant per al primer i segon classificat de la categoria individual com per a la família guanyadora en la modalitat familiar.