Publicitat
Publicitat

Intercanvi cultural, aprenentatge d'idiomes i esports per gaudir de l'estiu

500 infants s'han inscrit a les colònies internacionals Camp Rialp que proposen activitats esportives i culturals per a nens i nenes del país i de fora amb classes d'anglès o castellà

 

Des del 29 de juny, infants d'Espanya, d'Andorra i d'altres racons del món aprenen anglès o castellà i gaudeixen d'activitats a l'aire lliure alhora que coneixen altres cultures i fan noves amistats. Uns 500 nens i nenes de 6 a 16 anys passaran pel segon Camp Rialp que es fa a Andorra aquest estiu.

Durant la primera setmana n'han rebut uns 200 però la majoria fan activitats per quinzenes, com explica el director de HES Idiomes que gestiona les colònies, Ferran Casas. Poden escollir entre el campus de futbol, el de Downhill bike, de bàsquet, dansa, cant, golf, tennis, moto o esports d'aventura, però també hi ha el Discovery camp que proposa la descoberta del país amb esports d'aventura i tot en anglès, encara que sense fer classes.

Els preus van dels 600 als prop de 2.000 euros però inclou l'estada dels nens, els àpats i les activitats. La majoria, ha reconegut Casas, combinen diferents campus per gaudir de les diverses propostes de lleure. A més, destaca que es treballa amb empreses del país i, cada cop més, es contracten professionals locals per impartir les classes.

Una opció especialment atractiva per als infants del país és el que anomenen Day Camp. Així, els joves d'Andorra poden conèixer participants d'altres països, compartir experiències, aprendre idiomes i gaudir de les activitats sense allotjament, ni tampoc sopar ni esmorzar, però amb un preu més reduït.

Un altre aspecte a tenir en compte és que la proposta impulsada per HES Idiomes i Inlingua fomenta l'arribada de turistes. "Els pares i mares vénen a portar els fills, es queden el cap de setmana, van de compres, coneixen el país i igualment quan els han de venir a buscar", exposa Casas.