Publicitat
Publicitat

L'ARA Andorra crea el primer Premi Jove Periodista

S'adreça a estudiants de Batxillerat i Formació Professional per apropar el món dels mitjans de comunicació als joves del país

Per commemorar el seu primer aniversari, l'ARA Andorra ha creat els Premis ARA de Periodisme, que enguany convoquen el primer Premi Jove Periodista, dirigit a estudiants de Batxillerat i Formació Professional dels tres sistemes educatius d'Andorra. La iniciativa compta amb el patrocini de Molines Patrimonis, Reig Capital Group i la Fundació Valentí Claverol, la col·laboració de la Universitat d'Andorra i ST!,i el suport del Govern d'Andorra.

L'objectiu del certamen és apropar els joves andorrans als mitjans de comunicació i a l'actualitat informativa del país, així com contribuir a la seva educació a través de la comunicació, la lectura i el seguiment dels mitjans de comunicació com a recurs didàctic. També pretén promoure entre els estudiants competències en les àrees del llenguatge, la comunicació i el periodisme.

La convocatòria s'adreça a tots els estudiants de Batxillerat i de Formació Professional inicial del país, que s'hi poden inscriure a partir d'aquest dimarts 5 de maig a través del web www.ara.ad/especials/premisperiodisme. Per participar-hi cal produir un reportatge fotogràfic, audiovisual o escrit, de contingut informatiu relacionat amb Andorra i de temàtica lliure. El reportatge fotogràfic ha de tenir entre 6 i 12 fotografies, l'audiovisual ha de ser d'entre dos i cinc minuts, i en la categoria de reportatge escrit s'ha de presentar un article o una entrevista d'entre 4.000 i 8.000 caràcters.

Els treballs es publicaran a l'ARA.ad i els millors de cada categoria seran premiats amb una càmera fotogràfica i de vídeo per als reportatges fotogràfics i audiovisuals, i amb un iPad per a la categoria de reportatge escrit.

Els treballs s'han de presentar abans del divendres 5 de juny, i el veredicte es farà públic el 12 de juny. El jurat del primer Premi Jove Periodista està format per professionals dels diferents mitjans de comunicació del país: Xavier Mujal, director de RTVASA; Arnau Colominas, director d'El Periòdic d'Andorra; Noemí Rodríguez, cap d'informatius de Cadena Pirenaica; Ester Pons, cap de continguts de Ràdio Ser Principat d'Andorra; Marta Tort, coordinadora de l'ARA Andorra; així com pel director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol. El lliurament de premis tindrà lloc el 18 de juny a les 19 hores al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.