Malson a Andorra per Setmana Santa

"Un jove va intentar agredir-me sexualment i em va robar les meves pertinences", explica la jove

Les vacances de Setmana Santa deixen enrere multitud de vivències al Principat, algunes esplèndides, però d'altres, com la de la tailandesa Nattakan Denwanitchakorn, el que va començar com un viatge de somni, es va acabar convertint en un malson digne d'una pel·lícula de terror. "Fa cinc mesos, mentre viatjava per Barcelona, vaig sentir a parlar d'Andorra, un país que té la reputació d'acollir vuit milions de visitants anuals, amb un munt de botigues, un paradís pels esquiadors i una delinqüència pràcticament inexistent", explica la Nattakan.

Un desconegut la va convèncer per fer-se fotografies

La jove va sortir de Tailàndia el 12 d'abril, amb un vol fins a Barcelona. Un cop arribada a la capital catalana, va agafar un autobús de la companyia Alsa amb destinació Andorra. "Va ser un dia de compres increïble, m'ho vaig passar d'allò més bé i em vaig enamorar d'Andorra", diu la Nattakan. Els problemes per la noia van començar precisament el dia en el qual havia d'emprendre el viatge de tornada a Barcelona. El 17 d'abril, als voltants de les 9.20 hores, Nattakan va voler aprofitar les últimes hores al Principat per fer-se unes fotos al rellotge de Salvador Dalí. En aquells instants, i segons la descripció de la noia, "un jove d'uns 20 anys, vestit amb un anorac de color blau, texans blaus, d'una alçada d'1,70 metres i que portava amb ell una bicicleta" es va oferir a fer-li una sessió de fotografies. En un principi la Nattakan s'hi va negar, al·legant que "no és necessari", però finalment, i davant la insistència del jove va acceptar; "no em semblava pas una mala persona, però les aparences enganyen, va ser el pitjor error de la meva vida acceptar aquella proposta", afegeix.

"Va intentar agredir-me sexualment i em va robar les meves pertinences"

Segons la Nattakan, aquell jove desconegut, en acabar de fer-li la sessió fotogràfica li va proposar d'anar-se'n amb ella a soles, a algun lloc "on hi hagués més intimitat", fet que la jove va rebutjar. Davant la insistència de l'home, Nattakan ha assegura haver-se sentit "agredida sexualment". En un moment donat, el suposat "agressor", segons la jove, va fugir corrents amb totes les seves pertinences, una motxilla amb un iPhone 6, el passaport, 200 euros, el bitllet de tornada a Barcelona i diferents targetes de crèdit. La jove va demanar ajuda i va presentar una denúncia a la policia. Els agents la van acompanyar a l'hotel on havia estat allotjada. Quan li van explicar la situació als responsables de l'hotel, el gerent va accedir a donar-li 50 euros per poder comprar un nou bitllet de tornada amb la companyia d'autobusos. La Nattakan assegura "estar vivint un veritable malson pels tràmits amb l'ambaixada", i afegeix que "mai m'hauria imaginat que a Andorra passessin aquestes coses". Així i tot, assegura que "Andorra és país preciós, i que per una mala experiència no vull generalitzar". A hores d'ara, la policia no ha identificat l'autor dels fets.