Publicitat
Publicitat

Marín: "En el segle XXI sempre s'ha de tenir un pla B i no el teníem"

La cònsol major d'Escaldes-Engordany reconeix que el nou dipòsit d'aigua ha arribat tard i demana al Govern millores en la neteja dels rius

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha reconegut en la celebració de la diada de Santa Anna, a la Festa Major de la parròquia, que "en el segle XXI sempre s'ha de tenir un 'pla B' i no el teníem". Les declaracions fan referència al dipòsit de la Companyia d'Aigües Potables d'Escaldes-Engordany (CAPESA), que ha trigat sis anys a començar les obres per diferents motius administratius i que d'estar en funcionament hagués proporcionat aigua potable a la parròquia després de la torrentada d'aquest dimarts. Marín també ha aprofitat la diada per demanar al Govern que "s'hi posin" amb la neteja dels rius, tot i reconèixer que al nucli urbà el Govern "ja es preocupa de fer la neteja" i que, a la parròquia d'Escaldes-Engordany, això no va ser un factor determinant en la torrentada d'aquest dimarts. L'Esbart Santa Anna ha tornat a aplegar centenars de persones a la plaça Santa Anna, que enguany ha estrenat embelliment, en la seva diada.

El Comú d'Escaldes-Engordany va convocar una sessió d'urgència el 15 de maig per aprovar la cessió d'una parcel·la a la Plana, on CAPESA ja ha començat a instal·lar un nou dipòsit d'aigua per abastir els ciutadans de la parròquia. El projecte s'havia iniciat amb el mandat de Toni Martí, però el fet que sigui una zona amb molts propietaris i diferents temes administratius van fer que la creació del pla especial "molt complicat" es retardés, segons la corporació.

El nou dipòsit hauria ajudat en la crisi d'aigua que s'ha patit a la parròquia després de les torrentades d'aquest dimarts que la van embrutar. Per això, Marín ha reconegut que "en el segle XXI sempre s'ha de tenir un 'pla B' i no el teníem, la veritat és que no es tenia, però sempre, la corporació i CAPESA hem estat per tenir-ho". Es preveu que el nou dipòsit estigui llest en un màxim de deu mesos.

Pel que fa a la neteja dels rius, Marín, ha insitit que no ha sigut un problema en el cas escaldenc, però s'ha sumat a la cònsol de Sant Julià de Lòria, Montse Gil, per fer arribar al Govern "que hi hagi una partida per a la neteja dels rius, que és important i necessari". "Els que estan cap amunt no estan tan nets, però al nucli [urbà], el Govern ja es preocupa de fer la neteja i canalització i està al dia", ha reconegut Marín, que, no obstant això, ha demanat que "s'hi posin i es netegin bé".