Publicitat
Publicitat

Més estrès, més practicants de ioga

Més de 150 persones celebren el Dia Internacional del Ioga al Prat del Roure, una pràctica que va a l'alça com a eina per fer front a l'estrès creixent en la nostra societat

El Prat del Roure s'ha omplert aquest matí amb més de 150 practicants de ioga que s'han reunit per commemorar el Dia Internacional del Ioga, amb una jornada organitzada per l'Associació Andorrana de Kundalini Ioga i l'associació de residents indis Indira.

La jornada ha servit per posar de manifest que la pràctica del ioga va a l'alça a tot el món i també a Andorra, tal com ha assegurat un dels organitzadors, Eugeni de Santiago. De Santiago ha indicat que, juntament amb Andorra, 190 països més han commemorat aquest diumenge 21 de juny el Dia Internacional del Ioga, que va ser declarat l'any passat per les Nacions Unides a demanda de la Índia.

Davant del context social actual i el ritme de vida que porta la societat, són moltes les persones que recorren a aquesta pràctica, que aporta tècniques per tenir un cos sa i saludable i una ment equilibrada, i rebaixa els nivells d'estrès. El ioga "et fa estar més tranquil, pots prendre decisions amb més neutralitat i tot plegat és una prevenció a l'hora d'agafar malalties", ha indicat De Santiago, que assegura que "és una ciència autèntica, que vetlla per la salut i el benestar de les persones". A més, el president de Associació Andorrana de Kundalini Ioga destaca que el ioga porta associada una alimentació específica i unes pràctiques de comportament.

A la vista dels seus beneficis, els sistemes educatius ja l'estan incorporant i en alguns països s'ha convertit fins i tot en una assignatura obligatòria. A Andorra, De Santiago considera sinó obligatori, hauria de ser aconsellat, i avança que ja hi ha centres que l'estan introduint i que per tant, a Andorra ja és una realitat.

La jornada d'aquest diumenge ha consistit en una classe magistral oberta a tothom impartida per una bona representació de les tretze escoles de ioga que hi ha actualment al país. Així, els assistents han pogut practicar diferents modalitats de ioga, a banda de participar en altres activitats que s'han organitzat com ioga per a nens, dansa ioga, cant devocional i meditació.