Més places i més entitats implicades al campus Luanvi

La natació sincronitzada i el vòlei platja, novetats d'aquesta edició

Aquest dilluns s'han obert les inscripcions per al campus Luanvi, una activitat organitzada pel comú d'Andorra la Vella amb el patrocini de BancSabadell d'Andorra. En total s'ofereixen 400 places repartides en dos torns (del 26 al 29 de març i del 22 al 25 de maig), una xifra que s'incrementa un 25% respecte a l'any passat (llavors eren 320). El motiu, tal com ha explicat el director d'Esports del comú de la capital, Alain Cabanes, és l'increment de la participació al campus d'entitats, federacions i clubs esportius de la parròquia, que seran catorze en aquesta edició.

Com a novetats, al primer torn s'afegeix la natació sincronitzada, mentre que al segon torn el vòlei platja. Repeteixen modalitats esportives com el futbol, el bàsquet, l'handbol, el rugbi, l'hoquei, el ball esportiu, la gimnàstica rítmica, la natació i l'atletisme. Els joves inscrits, que tenen entre 6 i 15 anys, escullen un esport principal i la resta del dia fan activitats complementàries, ha informat Cabanes. Els esports es fan amb monitors i entrenadors titulats, que proporcionen les entitats i que paga la corporació. Els que tenen més tirada són el futbol i el bàsquet.

El campus es desenvolupa a les instal·lacions comunals però el Govern també en cedeix, com és el cas del pavelló Joan Alay.

Durant la presentació del campus, el director de Banca Comercial de BancSabadell d'Andorra, Gerard Fonolleda, ha celebrat que l'entitat formi part d'aquesta activitat, perquè permet "posar el nostre gra de sorra per fomentar l'hàbit de l'esport entre els infants i transmetre una sèrie de valors que de ben segur els ajudaran a anar-se desenvolupant com a persones". Fonolleda ha afegit que la voluntat és mantenir el conveni entre comú i banc durant molts anys.