Més del 97% de la població andorrana està vacunada contra la diftèria

El director del Ministeri de Salut, Josep Casals, ha assegurat que les vacunes a Andorra són obligatòries i que "es compleixen molt bé"

Després del cas de diftèria que s'ha detectat en un nen a Catalunya, el Govern ha anunciat que més del 97% de la població andorrana està vacunada contra aquesta malaltia infecciosa. El director del Ministeri de Salut, Josep Casals, ha assegurat que les vacunes a Andorra són obligatòries i que "es compleixen molt bé". El percentatge que falta, potser es degut a que no s'ha seguit tot el pla de dosis vacunal per aconseguir la total immunitat. Per aquest motiu, es realitzen campanyes de seguiment, principalment a les escoles.

Pel que fa a la resta de vacunes, "un 95% de la població del país està vacunada en tot", segons ha confirmat la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer.

Finalment, Casals ha qualificat el programa de vacunació andorrà com "excel·lent, un dels millors d'Europa". Així doncs, des del ministeri han mostrat la seva tranquil·litat i l'han volgut transmetre a la població. Tot i això, han seguit insistint en la importància del procés de vacunació.