Publicitat
Publicitat

Nou impuls al Bus Turístic per recuperar usuaris

El servei tindrà rutes tots els dies de la setmana, es podrà reservar a través d'Internet i Andorra Turisme posarà en marxa diverses accions de promoció perquè sigui més conegut

Andorra Turisme ha decidit donar un nou impuls al servei de Bus Turístic per fer front a la davallada d'usuaris que ha experimentat des del 2012. El servei, que va començar a funcionar el 2006 com a Bus Andorra Romànica, va aconseguir el màxim d'usuaris l'any 2011, amb gairebé 4.400. Des de llavors, la xifra s'ha anat reduint fins als 1.350 del 2014, una davallada que el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, ha atribuït al fet que s'hagi deixat de prestar el servei durant tot l'any, s'hagin suprimit les rutes de tarda i l'any passat s'augmentés el preu del servei de 12 a 15 euros.

Per fer front a aquesta important disminució, Andorra Turisme ha decidit donar un nou impuls al Bus Turístic, que enguany es posa en marxa el proper dilluns 1 de juny. Així, es mantenen els cinc circuits diferents però s'amplia el servei a tots els dies de la setmana, mantenint també la ruta de dia sencer dels dissabtes, amb un preu de 35 euros incloent el dinar.

Torres ha destacat que es duran a terme diverses accions per promocionar aquest atractiu turístic, amb un 'photocall' que s'instal·larà al pont de la Rotonda i a illa Carlemany, dos dels punts de venda de tiquets. A més, però, es posarà en marxa la venda anticipada a través de visitandorra.com.

L'ampliació dels dies en què s'ofereix el servei no suposarà cap cost per a Andorra Turisme gràcies a un conveni de col·laboració amb Autocars Nadal, que permetrà que el producte es comercialitzi juntament amb els tiquets de la línia regular que aquesta companyia presta entre Barcelona i Andorra. A més, l'empresa també s'encarregarà d'oferir la comercialització del Bus Turístic als hotels del país.

L'objectiu de tot plegat és aconseguir igualar els ingressos amb el cost del servei. L'any passat el pressupost total era de 35.000 euros i se'n van ingressar 22.000, ja que tot i la davallada d'usuaris, l'augment dels preus va fer que s'incrementessin els guanys. En funció de com vagin les vendes, Torres ha dit que estudiaran de cara l'any vinent tornar a recuperar els circuits de tarda i allargar el servei als mesos de maig i d'octubre.