Pensionistes francesos dedicats al contraban

Una jubilada tenia a casa fins a 199 ampolles d'alcohol, 751 paquets de tabac, 43 paquets de picadura de tabac i 9.860 euros en efectiu

Dos jubilats francesos de 68 i 70 anys van ser citats al tribunal de Cahors el 31 de gener per la revenda de tabac i alcohol adquirits a Andorra durant el període comprès entre l'1 de gener i el 14 de juny del 2018. Tal com informa aquest dimarts el diari francès Actu.fr, les autoritats van trobar dins de la casa de Christiane, una de les jubilades denunciades, fins a 199 ampolles d'alcohol, 751 paquets de tabac, 43 paquets de picadura de tabac i 9.860 euros en efectiu. La denunciada va explicar que aquestes quantitats eren "previsions d'hivern".

D'altra banda, les autoritats franceses també estarien interessades en una segona persona anomenada Jean-Luc i resident a Orgeish. En aquest cas, es van trobar a casa del denunciat fins a 40 ampolles d'alcohol, 55 paquets de tabac, 10 paquets de picadura de tabac i 1.000 filtres per entubar. El denunciat és reincident, ja que ha estat condemnat dues vegades per fets similars el 2012 i 2013. La seva última condemna pel tribunal de Foix va ser el 9 d'abril del 2013, on va ser condemnat a una pena de presó de dos anys.

En aquest sentit, el fiscal francès Frédéric Almendros ha defensat que "passar les duanes una o dues vegades és possible, però no és tolerable si es fa amb regularitat". La sentència final es dictarà el pròxim 7 de març.

Un inspector d'impostos, sospitós de contraban

D'altra banda, el diari Metropolitain ha informat de la detenció d'un inspector d'impostos adjunt de la direcció de Finances Públiques d'Herault per la possessió de 47 cartons de tabac i 918 ampolles d'alcohol. A més, el detingut hauria treballat amb la seva parella, de 44 anys, i un amic de 49 anys que es dedica a l'artesania. Un cop registrats els domicilis de la parella i de l'amic del principal acusat, les autoritats haurien trobat fins a 180.000 euros en efectiu.