Publicitat
Publicitat

La Policia deté el conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel

Se l'acusa d'un delicte de blanqueig de capitals

La Policia ha confirmat que aquest divendres al vespre es va detenir el fins dimecres conseller delegat i director general de Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel. Se l'acusa d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals i està pendent que passi a disposició judicial en les properes hores.

Es tracta de la primera detenció arran de la crisi de BPA que va esclatar dimarts amb la nota del Tresor dels Estats Units acusant l'entitat de males pràctiques en matèria de blanqueig de capitals provinents del crim organitzat de la Xina, Rússia, Veneçuela i Mèxic. Segons indica el 'Diari d'Andorra', la detenció de Miquel estaria relacionada amb el rentat de diners de la xarxa de l'empresari xinès Gao Ping.

Arran de l'acusació feta pel FinCEN, dimarts el Govern, a través de l'INAF, va acordar la intervenció de l'entitat, mentre que dimecres al vespre es va decidir destituïr el Consell d'Administració i tres directius, entre ells l'ara detingut Joan Pau Miquel.

Miquel també formava part del Consell d'Administració de Banco Madrid, filial de BPA a Espanya, i que va dimitir en bloc després que el Banc d'Espanya també intervingués l'entitat bancària.

Etiquetes