El Prat Gran s'omple de color

Encamp celebra la 4a edició de la 'Holy Party' per celebrar l'entrada de la primavera

El Prat Gran d'Encamp s'ha omplert aquest diumenge de color. Desenes d'infants acompanyats pels seus pares i mares han celebrat la 4a edició de la 'Holy Party' que, enguany, ha comptat amb una temàtica hindú per celebrar l'entrada de la primavera. La festa dels colors, tal com s'anomena correctament, representa l'entrada de la llum de la primavera després de la foscor de l'hivern i, tal com ha confirmat una de les organitzadores, Diana Torra, "a Encamp l'hem volgut fer per celebrar la primavera andorrana i que sigui una mica diferent". En l'esdeveniment no hi ha faltat la música, que en tot moment ha acompanyat els assistents mentre esperaven que toquessin les dotze del migdia per a dur a terme la tirada de colors, "què és el més representatiu de la festa". 

Tot i això, el matí ha estat ple d'activitats. A les 10 hores, cinc professors han estat els encarregats de dur a terme una sessió de ioga per escalfar motors. Posteriorment, s'ha comptat amb l'actuació de ballarins de l'Associació de Dansa Espanyola Alendoy Flamenc, així com d'altres que han organitzat una sessió de zumba tot just abans de la tirada al cel de tots els sobres de colors que grans i petites ja havien recollit prèviament. Paral·lelament també hi ha hagut un espai dedicat al 'Holy Market', un mercat artesanal articulat mitjançant la filosofia de la sostenibilitat, ja que "qui portava la seva bossa, el seu plat i el seu got de casa se li ha fet un descompte i un obsequi" amb l'objectiu "d'evitar l'ús indiscriminat de plàstic". 

Quant al medi ambient, Torra ha manifestat que "és molt important per a nosaltres que tots el que ens ha donat la terra es respecti i no l'embrutem". El pols de colors utilitzat és innocu per al medi i per a les persones. Abans de finalitzar, s'ha animat a tot el públic a recollir tots els plàstics que quedaven per terra per tornar a deixar l'espai net.