Publicitat
Publicitat

Protecció Civil aixeca les mesures preventives per risc d'incendi

Les precipitacions de la matinada d'aquest diumenge han causat inundacions i alguns despreniments

La forta tempesta elèctrica durant la matinada d'aquest diumenge ha deixat el Principat amb una vista força atípica aquest matí. El fang, l'aigua i les branques d'arbre han estat elements habituals de les diferents carreteres del país durant unes quantes hores, ja que segons ha assenyalat el director de Protecció Civil, Francesc Areny, la carretera que va des d'Anyós a l'Aldosa ha registrat fins a mig metre de fang. Malgrat que no hi ha hagut danys greus.

Malgrat l'espectacularitat de la tempesta i els danys ocasionats, sobretot en plantacions de tabac, les precipitacions d'aquesta matinada han derivat en l'aixecament de les mesures preventives pel que fa al risc d'incendis. Per aquest motiu, l'alerta d'incendis s'ha reduït significativament a tot el país i aquest dilluns ja es podran utilitzar les diferents zones de barbacoa del Principat.

Tot i això, Areny també ha remarcat la tasca feta pel COEX durant tot el dia, atès que els treballs de neteja s'han iniciat a les quatre de la matinada i s'han allargat fins a les sis de la tarda. Una mesura necessària tenint en compte que aquest diumenge al matí s'ha realitzat la tercera edició de la Purito. Una prova que passa pels principals ports del país, que segons ha destacat Areny "eren els punts més complicats perquè és on havia caigut més calamarsa i aigua".

Les inundacions també han estat una imatge recurrent aquesta matinada, un fet que segons el director de Protecció Civil s'explica per la manca de precipitacions dels darrers dies que ha provocat que "el terra sigui més impermeable".