Publicitat
Publicitat

La Reial Societat femenina d'hoquei herba se suma a la moda de les pretemporades a Andorra

L'equip, que juga a la primera divisió, realitza la part física de la seva preparació a Ordino

Si fa dues setmanes el primer equip de la Reial Societat de futbol femení escollia Ordino i les seves instal·lacions per realitzar part de la pretemporada, aquesta setmana és el torn de les seves homòlogues en hoquei herba. L’equip és la primera vegada que surt de Sant Sebastià per preparar la temporada, ha explicat la seva capitana, Maite Azkoaga. La jugadora ha agraït “les facilitats que ens estan posant i la bona acollida” que s’han trobat a Ordino. Ha explicat que és un equip “amb moltes cares noves”, també a l’staff tècnic ja que compten amb nou entrenador, Jorge Pérez. El fet de poder estar cinc dies juntes (s’hi estaran fins divendres), els servirà per fomentar la cohesió d’equip, ha assegurat.

Per la seva part, Pérez ha explicat que divideixen la pretemporada en tres parts i que a Ordino se centren en la preparació física, amb activitats de gimnàs però també a la muntanya i amb la bici. De fet, no poden practicar hoquei herba a les instal·lacions d’Ordino ja que es necessita una gespa molt concreta i diferent de la que es fa servir amb el futbol.

L’equip juga a la divisió d’Honor, la primera d’aquest esport, i l’any passat van quedar en quart lloc. Aquest any, de moment, no tenen objectius. “Encara he de conèixer la plantilla”, ha manifestat Pérez, tenint en compte que hi ha quatre cares noves, a més de dues jugadores que tornen al club. El primer objectiu és “el primer partit de lliga, el 24 de setembre”. L’any 2013 van guanyar la lliga.

Per la seva part el conseller d’Agricultura, Sostenibilitat i Medi Ambient, Marc Pons, ha destacat que, “fruit de l’experiència positiva de l’equip de futbol els darrers cinc anys a Ordino”, les noies d’hoquei herba han escollit la parròquia per entrenar-se.