S'organitza la primera fira de productes agrícoles i artesans

Xarcuteria tradicional, cervesa artesanal o productes agroalimentaris artesans, són alguns dels productes que es podran trobar a illa Carlemany durant el cap de setmana

El Centre Comercial illa Carlemany acollirà el proper cap de setmana la primera Mostra de productes agrícoles i artesans d'Andorra en què hi participaran vuit dels tretze productors que hi ha al país. Embotits els Escaubells, Cervesa Alpha, El Rebost del Padrí, Casa Gendret, Sabors i Aromes d'Andorra, Naturalis, Can Sona, i Ramaders d'Andorra donaran a conèixer els seus productes i vendes. El director del Departament d'Agricultura del Govern d'Andorra, Landry Riba, ha assegurat que aquest tipus d'iniciatives són les que ajuden a consolidar les petites empreses, ja que, "en un espai com aquest podrem crear un aparador que arribarà al consumidor final".

Xarcuteria tradicional andorrana, cervesa artesanal, productes agroalimentaris artesans, confitures i fruits del bosc, plantes aromàtiques, mel de muntanya, producció agrícola pròpia o carns, són alguns dels productes que es podran trobar a illa Carlemany aquest divendres de les 19 a les 21 hores, el dissabte de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 21 hores, i el diumenge de les 10 a les 14 hores.

El director del Departament d'Agricultura del Govern d'Andorra ha agraït aquesta iniciativa i ha animat a repetir-la en cas que el balanç "sigui positiu". Riba ha explicat que l'increment dels productors no és frenètic, ja que pel clima i l'orografia del país, alguns no poden treballar durant tot l'any, però ha assegurat que "els productors es van definint cada vegada millor i es van donant més a conèixer, tot i que el món del producte local presenta un gran risc".

S'espera que durant tot el cap de setmana passin pel centre comercial al voltant de 50.000 persones, per aquest motiu, el seu gerent, Pablo Vivancos, ha ofert aquest espai per a mostres de tot tipus de productes, tot i que Riba considera que "les fires s'han de mesurar bé". El director d'Agricultura pensa que "multiplicar aquests esdeveniments no seria cap garantia d'èxit, però iniciatives ben emplaçades com aquesta estan molt encertades".