Publicitat
Publicitat

Torna 'Xic&Dans' amb un 40% més de participació

Fins a 400 nens i nenes d'entre 7 i 11 anys participaran en la segona edició del programa de ball

Aquesta setmana s'inicia l'emissió de la segona edició del programa televisiu de ball infantil 'Xic&Dans' amb un augment de la participació del 40%. Aquest concurs, en el qual participaran fins a 400 nens i nenes d'entre 7 i 11 anys, va començar al Principat i en aquesta nova edició s'ha internacionalitzat, donant cabuda a diferents escoles de la Cerdanya.

'Xic&Dans' és un projecte educatiu dividit en dues parts, per una banda el programa formatiu que consisteix en formar a nens durant tot el curs escolar, i per una altra, el programa televisiu que iniciarà la seva emissió aquesta setmana a Andorra Televisió, a Pirineus TV, i a la xarxa de televisions digitals de Catalunya. El director de 'Xic&Dans', Xavi Santaella, ha explicat que "el programa de televisió és un programa de divertiment que busca que els nens tinguin il·lusió, s'esforcin, i tinguin autoestima des del punt de vista artístic i aprenguin a treballar en equip".

Des d'aquesta setmana i fins al mes de juliol s'emetran tretze programes televisius, els primers vuit són edicions parroquials que començaran a Escaldes-Engordany i finalitzaran del 25 al 28 de juny a Encamp. Segons han explicat des de l'organització, en aquests programes, de mitja hora de durada, surten diferents accions, com els nens aprenen a ballar i la seva evolució, barrejat amb entrevistes i visites de convidats, "amb la intenció que el públic es diverteixi".

Els darrers cinc programes seran en format concurs, "per buscar la motivació i competitivitat dels nens", segons Santaella. En aquest cas, els dos primers seran resum de les gales classificatòries que se celebraran a la Sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, i que tindran una hora de durada. Els altres tres seran les gales finals –dos semifinals i una final- que tindran lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i que es gravaran íntegrament, les semifinals amb una hora de durada i la final serà d'una hora i mitja.

El programa final, al qual estaran convidats tots els nens participants, tindrà lloc la setmana del 30 del juliol al 2 d'agost, i ja han confirmat la seva assistència els campions d'Espanya de la modalitat 'wheelchair', un d'ells ballarí en cadira de rodes.

La presentació d'aquesta segona edició de 'Xics&Dans' ha tingut lloc aquest dimarts al matí al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, amb la participació del cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, que l'ha qualificat com "un bon projecte que integra la canalla i fa que s'ho passin bé mentre practiquen esport". A més a més, Minguillón, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquest projecte s'hagi expandit a fora del país i ajudi a la promoció econòmica i turística del Principat.