Publicitat
Publicitat

Els alumnes de Xic&Dans es vesteixen de gala

Comencen les gravacions de la part audiovisual -i de concurs- del programa de ball per a infants, al Prat del Roure

El Prat Gran d'Escaldes-Engordany ha acollit aquest dissabte la primera part de la gala del programa educatiu i televisiu de ball Xic&Dans. Els petits ballarins han pogut demostrar el que han après durant el curs escolar a les classes formatives de dansa en un programa gravat per ser emès a Andorra Televisió, Pirineus TV i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. El responsable del muntatge, Xavi Santaella, ha celebrat l'assistència i ha assegurat que "la resposta que tenim per part dels nens és meravellosa". Les famílies no han perdut detall de la gala, que continuarà aquest diumenge a la sala d'actes del Prat Gran.

L'objectiu principal de Xic&Dans és dur a terme un programa formatiu a les escoles, en el nivell de primera ensenyança i en horari extraescolar. Els joves ballarins aprenen unes coreografies i diferents estils de ball per després participar en unes gales en format concurs per a les televisions que hi donen suport. Als programes es veu la seva evolució i a més poden gaudir, juntament amb la resta de familiars i amics, de protagonitzar un espectacle similar als concursos de talent d'altres televisions d'arreu del món.

No obstant això, Santaella assegura que l'espectacle no és l'objectiu principal, sinó els components artístics, esportius, de coordinació, etc. que aporta aquest "projecte molt educatiu". Ara, al final del curs, però, arriba el moment de compartir "les emocions, els nervis de l'escenari...", i també la "representació col·lectiva de l'escola", com ha explicat Santaella.

Hi ha premi per tothom, un record, però els grups que passin a la gala final, a l'estiu al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, podran optar a guanyar un viatge per a tots els infants de la seva escola i una beca de formació d'un any en el cas de les parelles de ball esportiu.

La d'enguany és la segona edició del programa, que ha sobrepassat les fronteres del Principat per arribar a la Cerdanya i així augmentar la participació -més de 400 nens i nenes de 7 a 11 anys- un 40%. Santaella ha avançat que l'any que ve la intenció és ampliar a altres indrets de Catalunya, per a la qual cosa ja s'estan celebrant reunions amb diferents ajuntaments i escoles.