Societat 21/12/2021

Andorra la Vella allarga el repartiment de tests d'antígens fins dimecres

La capital manté la recollida de residus porta a porta a la zona del Cedre

ARA Andorra
2 min
El punt de recollida de tests d'antígens d'Andorra la Vella.

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella ha habilitat durant dos dies més una taula de permanència al vestíbul del Centre de congressos per repartir els tests d'antígens que facilita el Govern per les festes de Nadal a aquells ciutadans que encara no hagin pogut anar-los a recollir. El punt d'entrega està en funcionament aquest dimarts fins a les 15.15 hores i dimecres de les 8 a les 15.15 hores.

D'aquesta manera, la corporació comunal recorda que es reparteixen dos autotests a tots els residents majors de 6 anys resident a la parròquia i que per recollir-los cal acreditar-se amb el número de cens. Es recomana que vagi un membre de la unitat familiar a recollir els tests de la resta de convivents. Entre dissabte i aquest dilluns, a Andorra la Vella s'ha distribuït 19.600 tests a 9.800 residents de la parròquia.

La capital manté la recollida de residus porta a porta a la zona del Cedre

La recollida de residus porta a porta que es va iniciar el passat 27 de setembre a través d'una prova pilot a la zona del Cedre de Santa Coloma s'allargarà en el temps després que el comú d'Andorra la Vella hagi acordat continuar amb aquest sistema davant la bona acceptació per part dels veïns dels sis carrers implicats en el projecte.

De la mateixa manera que s'ha fet des de mitjans de setembre passat, el comú continuarà repartint momentàniament, i de forma gratuïta als veïns de la zona, els paquets de bosses de colors per a cada tipus de deixalla a les 514 llars implicades en la prova pilot.

Aquest primer projecte de recollida selectiva porta a porta implica més de 1.000 veïns de sis carrers de Santa Coloma (mossèn Lluís Pujol, Esteve Albert, del Contrapàs, Roureda Tapada, del Cedre i Castell de Sant Vicenç) i té per objectiu testar aquest sistema a la parròquia, pioner a Andorra. Amb la recollida dels residus per dies de la setmana i tipus de deixalla es pretén, doncs, eliminar de manera progressiva contenidors de la via pública i millorar la gestió i classificació dels residus de la parròquia més poblada i que genera més de 35 tones de brossa domèstica cada dia.

Segons el calendari establert al cedre, des del setembre el residu sòlid urbà es passa a recollir cada dia (excepte dissabte), els envasos es treuen els dilluns i divendres, mentre que el paper i cartó es recullen els dimecres i diumenges. El vidre es retira un cop per setmana: els dimecres. Cada dia, excepte dissabte, es fan dues recollides: una, a les 22 hores i l'altra, passada la mitjanit, per evitar que la brossa estigui gaire temps a la via pública.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i el conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, durant la presentació de la prova pilot.
stats