Societat 23/01/2019

La desitjada nevada complica la circulació a tot el país

Calen aquipaments a totes les cotes i es registren importants retencions a Encamp, la Massana i Andorra la Vella

C. G.
1 min
Cues per agafar l'autobus. / M. M.

OrdinoLa desitjada nevada que des de feia setmanes s'estava esperant ha tenyit de blanc tot Andorra, però també l'ha omplert de vehicles pràcticament aturats a diversos punts de la xarxa nacional. Les previsions ja havien apuntat que aquest dimecres s'acumularien gruixos de neu importants, però els problemes de mobilitat ja s'han començat a registrar a primera hora del matí.

Calen equipaments especials a tot el país i per accedir a Andorra des de França, on també hi ha restriccions per als vehicles de més de 19 tones, informa Mobilitat.

Pel que fa a les complicacions del trànsit, els vehicles circulen molt lentament a l'entrada i sortida de la Massana (més de 40 minuts per creuar el poble), a Encamp i a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella. El transport públic també s'ha vist alterat.

El Servei de Meteorologia d'Andorra ha informat que al llarg del dia s'esperen gruixos de neu de fins a 20 centímetres a les parròquies centrals i el comú de Sant Julià, 40 centímetres a Ordino, Encamp, la Massana i Canillo, i 80 centímetres a les cotes altes.

stats