Publicitat
Publicitat

10 anys de l'Aula Magna

Més de 300 alumnes sènior han compartit experiències i coneixements amb els estudiants universitaris de l'UdA en la dècada de funcionament del programa

Els alumnes sènior de l'Aula Magna han participat aquest dijous en l'acte de cloenda de la 10a edició que alhora ha servit per celebrar el desè aniversari d'aquesta iniciativa. Segons ha informat la coordinadora d'aquest projecte i directora de l'escola d'infermeria, Rosa Mari Mandicó, en aquest temps han passat per les aules 137 padrins i padrines, van començar amb 15 i enguany han tingut 44 matriculats, molts d'ells repetint any rere any, de manera que "hem multiplicat el nombre d'estudiants". En total, en aquests 10 anys les matriculacions han superat els 300 estudiants sèniors, segons ha informat el Comú d'Andorra la Vella. El seu objectiu és oferir formació a la gent gran però també fomentar l'intercanvi amb els joves universitaris.

En aquests 10 anys han participat en les formacions dels cursos d'infermeria, administració d'empresa i informàtica de la Universitat d'Andorra, tocant temes de salut, ciència, cultura, medi ambient, tecnologies de la informació o sostenibilitat, entre altres. Segons la coordinadora de l'Aula Magna, Rosa Mari Mandicó, han estat 10 anys "molt profitosos".

Per celebrar-ho, els padrins del programa equivalent a l'Aula Magna de la Universitat de Lleida han representat l'obra de teatre Coberta nº 5 i diversos estudiants de l'Aula Magna de l'UdA han exposat la seva experiència.

L'objectiu, ha assenyalat Mandicó, és "continuar tenint imaginació i buscant temes atractius i interessants per als universitaris i els estudiants sènior, perquè puguin continuar compartint aquesta experiència a l'aula".

L'acte ha acabat amb el parlament del cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, que ha destacat la iniciativa com a projecte d'envelliment saludable, i del rector de la universitat, així com amb el lliurament dels diplomes i certificats d'assistència.