Publicitat
Publicitat

Un cap de setmana de "festa" amb 'La Purito'

Un total de 2.147 persones prendran part en la prova que tindrà com a meta els Cortals d'Encamp

Fins a 2.147 ciclistes gaudiran aquest cap de setmana de 'La Purito' Andorra 2016, una xifra que supera les expectatives ja que el topall s'havia fixat en 2.000 corredors. El fet que Joaquim Rodríguez hagi anunciat la seva retirada després dels Jocs Olímpics de Rio sembla que ha estat un reclam perquè molts hagin decidit "pedalar" al costat del seu ídol l'any de la retirada. El ciclista s'ha mostrat "molt satisfet" per la bona resposta de la gent.

Així, la prova comptarà amb una cronoescalada a Encamp, aquest dissabte, amb arribada als Cortals, que serà també la meta dels tres recorreguts dels quals es podrà gaudir diumenge de 145, 80 i 28 quilòmetres. Tal com ha manifestat Rodríguez, es tracta d'una "festa" per "gaudir d'Andorra" i de les carreteres. I per sumar-se a aquesta celebració el Comú d'Encamp ha decidit allargar la seva Festa Major dos dies per fer-la coincidir amb aquesta prova, tenint en compte el protagonisme de la parròquia en el recorregut. De fet, tant dissabte com diumenge, el Funicamp celebrarà jornada de portes obertes per facilitar que els aficionats puguin veure l'arribada dels corredors als Cortals d'Encamp, tal com ha comentat la cònsol menor, Esther París.

Rodríguez ha insistit que s'ha fixat aquest topall de 2.000 ciclistes ja que s'ha considerat que és una xifra òptima per qüestions d'organització i ha afegit que de cara a l'any que ve ja es valorarà si calen fer canvis. També hi haurà una cinquantena de voluntaris a peu i motoristes de la Federació Andorrana de Motociclisme que donaran suport a la prova. Entre els participants hi haurà molts exciclistes com ara Joseba Beloki i també esportistes com Toni Bou, Nani Roma o Cyril Despres.

Pel que fa a l'adéu de la competició que s'ha produït després del cinquè lloc a la prova de ciclisme en ruta als Jocs Olímpics de Rio, Rodríguez ha destacat que ho va considerar un bon moment ja que és una "cita maca per acomiadar-se", i que no anirà a la Vuelta a Espanya ja que normalment corria el Tour i després descansava abans de participar a la prova ciclista espanyola, per poder-se recuperar, i que aquest any no ha estat possible per la participació a Rio.