Publicitat
Publicitat

La cervesa negra, la gran triunfadora de la Fira de Cervesa Artesana

Milers de persones degusten cervesa artesana durant la Fira de la Cervesa, aquest cap de setmana a Escaldes-Engordany

 

El Centre Comercial Illa Carlemany ha aplegat milers de curiosos que han s’han animat a tastar la cervesa artesana aquest cap de setmana. Les jornades dedicades a aquesta beguda van arrencar aquest divendres amb més d’una trentena de varietats i fins aquest diumenge a les tres de la tarda, els vuit productors de cervesa -dos d’Andorra (Boris Beer i Alpha) i la resta de Catalunya- han ofert una àmplia varietat de gustos. El dissabte, a partir de les sis de la tarda, ha estat el dia que s’ha comptabilitzat més afluència de visitants. El director del centre comercial Illa Carlemany, Pablo Vivancos, ha assegurat que “aquest cap de setmana s’ha registrat un 10% més d’entrada de persones al centre comercial respecte l’any passat. En total podríem parlar d’unes 4.000 persones més”.

Vivancos ha apuntat que “aquesta fira pretén donar a conèixer productes artesans que surten fora de la cervesa tradicional”. Per exemple, “la cervesa negra, que han ofert algunes productores, ha estat una bona sorpresa perquè són curioses i hem vist que són factibles per fer postres i són maridatges per fer amb xocolata o amb vainilla”. Per aquest motiu de cara la pròxima edició, des de l’organització volen fer sinergies amb la gastronomia i la cervesa.

La productora de cervesa artesana d’Andorra, Alpha, ha creat set estils de cervesa de gustos diferents, una per a cada parròquia. El seu productor, Antoni Medina, ha remarcat que “la fira ha anat molt i molt bé. Ha estat una molt bona oportunitat per donar-nos a conèixer. Durant aquests dos dies hem esgotat existències”. En aquest sentit, ha explicat que “la cervesa que més ha agradat durant la fira és la torrada, que la seva ampolla porta el nom de La Massana i la de Sant Corneli que porta el nom d’Ordino”.

Des de l’organització, Pablo Vivancos, ha assegurat que “aquest any volíem veure com funcionava la fira però veien l’èxit, de cara l’any que ve, tenim previst organitzar més activitats. Com per exemple, posar en cartellera pel·lícules dedicades a la cervesa, programar tallers perquè els visitants, amb l’ajuda dels assistents, puguin crear la seva cervesa, fer tast de cerveses a les fosques així com incorporar productors de cervesa d’altres zones geogràfiques com d’Aragó o d’Euskadi”.