Una cinquantena de joves seran "la imatge de la capital" durant l'estiu

Com a novetat, s'ha contractat un guia de muntanya per fer dues rutes de natura a les valls d'Enclar i del Madriu

El comú d'Andorra la Vella ha presentat aquest dilluns la cinquantena de joves que faran d'informadors turístics a la parròquia durant l'estiu i s'encarregaran dels itineraris guiats que ofereix l'Oficina de Turisme. Aquesta figura, coneguda popularment com a 'barrufets', va ser recuperada per la corporació l'any passat. La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, els ha donat la benvinguda i ha destacat que seran "la imatge de la parròquia" durant l'estiu. 

En concret, hi ha 38 informadors de carrer, que es dedicaran a resoldre dubtes i a fer enquestes –per primer cop amb tauletes– per conèixer les preferències turístiques dels visitants. Amb les enquestes de l'any passat es va constatar que el que més agrada és el Centre Històric, i que també es valora bé l'oferta comercial, però que en canvi, els visitants troben a faltar oferta de natura. Així, enguany també s'ha contractat un guia de muntanya que farà visites guiades d'unes quatre hores de durada per les valls del Madriu i d'Enclar. 

Finalment, el comú ha contractat una desena de joves més, la majoria estudiants de turisme, que treballaran per donar a conèixer la parròquia als visitants des de l'Oficina de Turisme de la plaça de la Rotonda i des de punt d'informació de Santa Coloma, enguany situat a la casa Quim Dolsa. Alguns d’ells treballaran com a guies culturals i de muntanya entre els mesos de juliol i setembre.

El comú d’Andorra la Vella destinarà una partida de 72.100 euros en remuneració salarial als informadors turístics.