El comitè organitzador dels Jocs Special Olympics 2018 es posa mans a l'obra

Preveu que la Seu d’Urgell aculli bàsquet, hoquei, petanca, ciclisme, tennis i tennis taula, a més del programa YAP, destinat a joves atletes; i Andorra la Vella, la natació, la gimnàstica, l’atletisme, el bàdminton, el futbol sala, l’handbol i l’exhibició de judo

La primera reunió de treball del comitè organitzador dels Jocs Special Olympics 2018, que tindran lloc a la Seu d'Urgell i a Andorra la Vella del 4 al 7 d'octubre, ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la capital alturgellenca. Tal com han informat des de l'ajuntament, la reunió ha servit per començar a preparar la infraestructura necessària, així com els continguts d'aquest esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual i en la qual els atletes competiran en catorze esports.

Entre els aspectes que s’han comentat hi ha que la Seu d’Urgell aculli les competicions de bàsquet, hoquei, petanca, ciclisme, tennis i tennis taula, a més del programa YAP, destinat a joves atletes d’entre els 2 i els 7 anys. Andorra la Vella serà la seu de la natació, la gimnàstica, l’atletisme, el bàdminton, el futbol sala, l’handbol i l’exhibició de judo. El parc olímpic del Segre, el pavelló poliesportiu i les pistes de petanca, a la Seu, així com el pavelló Joan Alay d'Andorra la Vella, el Centre Esportiu dels Serradells o l'estadi Comunal seran alguns dels escenaris d'aquestes proves.

D’altra banda, s’han creat cinc àrees internes de treball per a l’organització d’aquests jocs: la de màrqueting, relacions públiques i premsa; la de participació, actes i protocol; la tècnica i esportiva; la de logística, seguretat i tecnologia de la comunicació; i la d’administració i economia.

En aquesta sessió de treball hi han participat la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives; el director dels Jocs Special Olympics, Jordi Romea; la presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (Acell), Marina Gómez; el president d'Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau; el cap d'activitats del comú d'Andorra la Vella, Josep Tudó; i el president d'Special Olympics Andorra, Àlex Terés. També hi han pres part els directors d'Esports de l'ajuntament de la Seu d'Urgell i del comú d'Andorra la Vella, David Vallvé i Alain Cabanes, respectivament; i la membre d'Special Olympics Andorra, Coia Sedó.