Un 4,91% de conductors dona positiu

La darrera campanya de la policia contra l'alcohol i les drogues al volant dibuixa una clara diferència de sexes, ja que un 90% dels detinguts són homes

Dels 1.343 controls que el Cos de Policia va efectuar entre el 15 d'abril i el 5 de maig, 63 han donat un resultat positiu a l’alcohol i/o estupefaent, mentre que la resta han estat negatius i 3 han refusat sotmetre’s a la prova. El que representa que un 4,91% del total ha donat positiu. Així ho ha informat la policia en un comunicat on recull les dades de la darrera campanya contra l'alcohol i les drogues al volant i on insisteix que la suma d'alcohol més conducció “és del tot inviable”. Entre les sancions imposades, 23 han estat administratives per donar positiu en alcohol entre 0,51 i 0,80 g/l i també en drogues, mentre que 43 persones han estat detingudes per superar la taxa d'alcohol de 0,80, la taxa de drogues o negar-se a fer la prova. 

Els perfils dels detinguts dibuixa una clara diferència de sexes. Només 4 persones, dels 43 detinguts, són dones mentre que els 39 restants són homes. El que representa que un 90,6% són homes i només un 9,3% dones. Tots aquest controls, que s'han fet en el marc de la darrera campanya per disminuir la sinistralitat a la carretera, també apunten que la nit és quan hi ha més sancions. Entre les 22 hores i les 6 del matí un 8,10% dels conductors han donat positiu a les proves d'alcoholèmia i drogues. Quant a l'edat dels detinguts predominen aquells que tenen entre 26 i 40 anys amb 21 persones arrestades, entre els 18 i els 25 són 10 i de més de 40 anys es van detenir 12 persones.  

Finalment, la policia també recull que del total de les persones arrestades, 6 van estar involucrades en un accident de circulació amb danys materials, i cap d'ells va resultat o va causar cap ferit.