Publicitat
Publicitat

El detingut pels robatoris d'Ordino passa a disposició judicial

La investigació continua oberta i no es descarta la identificació de més establiments on la persona sospitosa hagi pogut cometre més furts amb força

L'home de nacionalitat alemanya detingut pels robatoris a Ordino i altres parròquies, ha passat a disposició judicial aquest dimecres com a presumpte autor de delictes contra el patrimoni. L'home, de 35 anys i no resident, va ser detingut a les immediacions del camp de neu de la Rabassa la matinada de dilluns.

Els fets es remunten al dia 15 de febrer, moment en què va tenir lloc un furt amb força en un aparthotel de Llorts. En aquella data, segons assenyalen des de la Policia, es van iniciar una sèrie de furts amb força a Ordino, Canillo, la Massana i Sant Julià de Lòria. Per aquest motiu, es va decidir incrementar els controls per part dels efectius uniformats, reforçant les zones 'sensibles' que podien ser víctimes de furts amb força. Paral·lelament i en el marc de la investigació oberta, efectius de l'Àrea de Policia Criminal cercaven proves que portessin a la detenció del possible autor.

Tots els furts tenien un patró similar, ja que l'objectiu principal eren establiments hotelers petits, aïllats de nuclis urbans, i en què les mesures de seguretat privades no eren molt estrictes. L'autor dels fets emprava un 'modus operandi' que consistia en forçar les portes d'accés als establiments amb eines. Les caixes fortes i registradores eren els seus objectius i l'autor no les forçava al lloc, sinó que sempre que podia les carregava i se les enduia a zones aïllades, per obrir-les amb més calma i evitar ser sorprès.

El ciutadà alemany anava amb un turisme marca Audi, model A6, on es van trobar eines que podrien ser compatibles amb l'execució dels delictes. El vehicle havia estat sostret a l’estranger, i duia plaques de matriculació furtades d'un tercer turisme.

La investigació va permetre esbrinar que l'home estava allotjat en un hotel d'Arinsal. Durant el registre es va localitzar a l'habitació informació detallada sobre els establiments que havia presumptament atacat, i de nous objectius, així com un inventari exhaustiu dels beneficis, una arma curta de fogueig, guants i passamuntanyes, a més d'altres objectes destinats a cometre furts amb força. Una part del botí es trobava a l'hotel on s'allotjava i al vehicle que conduïa, de manera que ha pogut ser recuperat.

La investigació continua oberta i no es descarta la identificació de més establiments on la persona sospitosa hagi pogut cometre més furts amb força.