Publicitat
Publicitat

Les empreses de neteja volen solucions pels increments salarials

Constaten els problemes que tenen amb contractes signats amb anterioritat a l'increment amb l'Administració ja que són "deficitaris"

L'Associació d'Empreses de Neteja d'Andorra (AENA) ha posat en relleu les dificultats que els estan suposant els increments salarials vigents des del mes de gener d'aquest any com són l'augment de la cotització a la CASS un 1% i l'augment del salari mínim un 1,5%. Així, posen en  relleu que això comporta una major despesa per a les empreses però que aquest increment no s'ha produït en els contractes que ja tenien signats amb l'Administració general i que això comporta que siguin "deficitaris", tal com posa en relleu el president de l'entitat, Albert Daina.

Així, Daina explica que arran d'aquests increments els costos operatius s'han augmentat i que, en canvi, això no s'ha vist repercutit en els contractes que ja tenien signats, en base a una despesa salarial inferior. Han posat en relleu aquesta circumstància en diferents ocasions al ministre de Finances, Jordi Cinca, i, de moment, no se'ls ha donat cap solució, tal com remarca Daina, que afegeix que  en cas que no hi hagi cap resposta favorable per part de l'Executiu es veuran obligats "a prendre mesures" que podrien passar per l'acomiadament de personal. El president d'AENA recorda que donen feina a més de 1.200 persones i que la situació actual "els preocupa"; per això insisteixen que des del Govern se'ls doni una resposta, ja que creuen que és com si "emmig de la partida ens haguessin canviat les regles".

Remarquen que no estan en contra dels increments salarials ja que els consideren "totalment necessaris per poder continuar disposant d'un bon nivell d'assistència i alhora millorar les condicions laborals" dels empleats, però també destaquen que "el sector serveis està basat en un 90% en recursos humans (mà d'obra)" i que aquesta partida és sempre la més important de qualsevol concurs públic.