28 d'agost de 2011
Societat 28/08/2021

Enric Naudi creu que seria beneficiós pels comerciants lauredians obrir els diumenges

ANA Arxiu
3 min
El conseller de Turisme i Comerç de Salnt Julià de Lòria, Enric Naudi.

Sant Julià de LòriaAvui fa 10 anys, el 28 d'agost de 2011.

El conseller de Turisme i Comerç del Comú de Sant Julià de Lòria, Enric Naudi, ha manifestat que considera que als comerciants lauredians els beneficiaria obrir els diumenges. Explica que, tot i poder obrir, actualment la majoria de botigues estan tancades i que els comerços que estan arribant nous a la parròquia sí que aprofiten aquest dia festiu per obrir i els hi va bé. Tot i així reconeix que hi ha sectors destinats a un públic específic que potser el diumenge no va a comprar, però, que n'hi ha d'altres que sí.

La situació de crisi econòmica i la disminució dels visitants al Principat són una preocupació generalitzada, i el conseller de Turisme i Comerç de Sant Julià de Lòria també es preocupa per aquesta qüestió. És per aquest motiu que opina que cal buscar solucions i implicar-se més que mai en intentar recuperar l'activitat comercial. Un exemple són les mesures que s'han impulsat per afavorir l'obertura de nous negocis, però també opina que els comerciants podrien aprofitar els dies festius per a la venda i que això els beneficiaria. A més, creu que els empresaris podrien fer ús del reclam turístic de Naturlàndia per anunciar-se allà i donar a conèixer els seus establiments.

D'una banda assenyala que mentre a d'altres parròquies s'han hagut de donar de baixa més comerços dels que s'han donat d'alta, a Sant Julià de Lòria no és així. A la parròquia fronterera al llarg del primer semestre del 2011 hi han arribat 36 nous negocis, mentre que una trentena ha hagut de tancar. Naudi considera que no es tracta d'una xifra especialment significativa perquè és una diferència de només sis establiments, però que tot i així, el fet que sigui un resultat positiu és esperançador.

A més, apunta que aquesta tendència a l'alça es podria evidenciar encara més a partir del setembre, quan entrin en vigor els ajuts aprovats en Consell de Comú per a joves emprenedors. Els incentius que s'oferiran als joves que s'instal·lin a la parròquia i que obrin els seus negocis els permetran l'exoneració d'alguns impostos, així com facilitats en l'alta de la llum. Naudi creu que això podrà influir en que alguns empresaris triïn Sant Julià de Lòria i així afavoreixin l'activitat econòmica.

Pel que fa als comerços que han obert recentment, Naudi explica que són els que comencen a treballar els diumenges. El conseller indica que normalment a la parròquia la majoria de botigues tanquen el diumenge, però que ara hi ha alguns negocis que comencen a obrir, i que els hi va bé. Opina que això és positiu i que els que tanquen podrien unir-se a aquesta decisió i intentar que així la parròquia no perdi els visitants i els clients, ja que segons ell 'depèn del que necessitis, els diumenges has de marxar de la parròquia per anar a comprar'. Tot i el suggeriment, Naudi és conscient que hi ha sectors que el cap de setmana no tenen clients i que per tant no els sortiria a compte.

D'altra banda, en ocasions especials, com la Fira Medieval, que se celebrarà al setembre, o per a les campanyes promocionals, 'els que hi creuen sí que obren', perquè Naudi indica que es va assistir a diverses assemblees per convèncer els comerciants de la necessitat de la seva implicació. No obstant, encara hi ha qui prefereix tancar, i el conseller assegura que ho respecta i que 'jo no sóc comerciant, no sé el que els convé més'. Però diu que els que treballen els diumenges acostumen a ser els propietaris dels negocis i 'això vol dir que els surt a compte'.

Una altra opció que creu que els comerciants podrien aprofitar és donar-se a conèixer a Naturlàndia. Assegura que és el reclam turístic més important de la parròquia i que potser si els empresaris ho aprofitessin per anunciar-se allà, captarien més clients.

stats