Unes escales mecàniques per unir les Escoles i el Pessebre

El comú d'Escaldes-Engordany impulsa el projecte per salvar el desnivell entre les dues avingudes

Les avingudes de les Escoles i del Pessebre d'Escaldes-Engordany són paral·leles, però per comunicar-se s'ha de donar una gran volta o superar unes escales que salven el gran desnivell que hi ha entre les dues vies. Per facilitar la mobilitat dels vianants, el comú transformarà les escales en mecàniques, tant de pujada com de baixada, tot i que conservarà part de les escales tradicionals per als qui prefereixen caminar.

La idea de transformar les escales ha vingut lligada amb la construcció d'un aparcament a pocs metres, amb entrada i sortida a l'avinguda de les Escoles. El comú ha aconseguit, després d'anys d'intentar-ho, llogar una parcel·la a un privat, que s'ha desbrossat i que ja s'està habilitant per acollir 44 places per a vehicles. Segons ha explicat la cònsol major, Trini Marín, el primer plantejament era fer un ascensor al pàrquing, que comuniqués les Escoles amb el Pessebre, però aleshores es va pensar en intervenir en les escales. De moment, al pressupost del 2018 s'ha reservat una partida important per al projecte, tot i que pot ser ampliable. La construcció de les escales mecàniques és viable, com ha pogut comprovar el departament tècnic d'urbanisme del comú. La previsió és que l'aparcament estigui acabat en un parell de mesos i després s'encarregarà la redacció del projecte de les escales, amb l'objectiu que la reforma estigui cabada aquest any.

Precisament, intervenir en les escales ha estat una de les peticions que va realitzar el consell d'infants del curs anterior. La canalla va demanar que es netegessin més sovint, ja que hi ha molts coloms a la zona i estan plenes d'excrements dels ocells. Marín ha admès que hi ha un problema amb aquests animals, que s'amunteguen en un edifici, de propietat privada, i tot i que s'insisteix molt en la neteja de les escales, no n'hi ha mai prou. Per tant, en el projecte de reforma de les escales també es demanarà que es cobreixen, amb un sostre transparent, per evitar que els coloms embrutin el terra.