Si ets estranger oblida’t d’entrar a Espanya per anar a una segona residència

Els espanyols podran continuar accedint al seu país, però s’hauran de quedar obligatòriament confinats durant 14 dies

El Govern espanyol ha aprovat un decret en virtut del qual, fins a nova ordre i mentre duri l’alerta sanitària, els estrangers tindran prohibida l’entrada amb l’argument d’anar a una segona residència. La norma, entrarà en vigor aquest divendres, indica literalment que “els estrangers propietaris d’habitatges a Espanya no podran viatjar” i matisa que “el sol fet de posseir un habitatge no acredita la residència a Espanya”.

El decret afecta a tots els estrangers, evidentment també als andorrans, que tenen una segona residència a l’estat veí del sud, ja sigui vocacional, ja sigui la casa familiar al poble. De fet, els mateixos espanyols tampoc poden anar a les segones residències si aquestes es troben fora de la província o regió sanitària on viuen.

El text afecta també als residents espanyols que viuen a Andorra. Fins aquest divendres poden entrar al regne d’Espanya sense restriccions de mobilitat, cosa que xoca amb el fet que la resta de compatriotes només poden moure’s per la seva província o regió sanitària, segons el cas. A partir de divendres qualsevol resident espanyol podrà seguir anant al seu país però tindrà l’obligació de confinar-se durant 14 dies. Una mesura idèntica (un aïllament de dues setmanes) s’aplica a Andorra per aquelles persones que entren per les fronteres de França o Espanya, excepte transportistes, treballadors transfronterers, personal sanitari i casos justificats.