Societat 22/12/2021

Excepció, per cap d’any, de les restriccions anticovid: fins les 3h i reobertura de l’oci nocturn

ARA Andorra
2 min
Una discoteca / TJERK VAN DER MEULEN

Andorra la VellaLa secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat aquest dimecres la decisió aprovada durant el Consell de Ministres que preveu una excepció, en les mesures anticovid, per a la nit de cap d’any. Es podrà accedir a la restauració amb un certificat covid més un test d’antígens amb un resultat negatiu que s’hagi realitzat durant les 12 hores prèvies. S’amplia el nombre de comensals a deu persones per taula. L’horari de tancament de restaurants, pubs i discoteques serà a les 3 de la matinada. Tot i que no es podrà realitzar ball, “ni cap activitat que faciliti la interacció amb altres persones de fora els membres de la taula”, s’obre la porta a l’oci nocturn. Aquest, podrà obrir durant la nit de cap d’any amb les mateixes mesures descrites a l’inici per als locals de restauració. Les agrupacions seran d’un màxim de deu persones i es recomana, des de l’Executiu, no barrejar nuclis convivents.

La secretària d'Estat ha fet el punt sobre les mesures sanitàries que entraran en vigor aquest divendres. D'aquesta manera, ha assenyalat que es recomana que els infants que assisteixen a activitats d'oci i lleure durant les festes es facin dos tests d'antígens per garantir que no han contret el virus. També s'han ampliat les restriccions per als centres sociosanitaris i residències assistides pels usuaris que pernoctin fora, els quals s'hauran de realitzar un test ràpid el mateix dia i una prova TMA. A més, el cinquè dia se'ls repetirà la prova diagnòstica ràpida.

Respecte al sector de la restauració, Mas ha recordat que segueix vigent la limitació de sis comensals per taula a l'interior dels establiments i deu a l'exterior, exceptuant la nit de Cap d'Any, en la qual hi podrà haver deu persones a taula sempre que els assistents majors de sis anys presentin un test d'antigen negatiu de menys de 12 hores i el passaport Covid. Aquestes mesures també s'aplicaran per als locals d'oci nocturn la nit del 31 de desembre, els quals podran decidir si recuperen l'activitat adaptant-se a les restriccions o es mantenen tancats.

En aquesta línia, i per donar un impuls econòmic a un sector que s'ha vist molt damnificat per la irrupció de la crisi sanitària, Jover ha anunciat que el Govern ha decidit ampliar els ajuts a l'oci nocturn. Així, amb la voluntat "d'ajudar i recolzar al sector" s'incrementa el percentatge de prestació que s'atorga en relació amb el lloguer i les hipoteques dels establiments fins al 100% amb un llindar màxim de 3.000 euros. Fins al moment aquest se situava al 75% amb un màxim de 2.000 euros. I ha recordat que també es poden acollir als ERTO. "Aquest augment només s'aplica als locals que tinguin com a activitat exclusiva l'oci nocturn, per la resta l'ajut es manté al 50%", ha indicat.

stats