Societat 22/04/2022

Els membres del col·legi d'Òptics Optometristes esperen que el Consell General aprovi la seva creació

El col·lectiu vol començar a treballar en l'elaboració dels estatuts i l'establiment dels drets i obligacions dels professionals

ARA Andorra
2 min
Un optometrista fent una revisió.

Andorra la VellaEls membres del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes d'Andorra (Coooa) esperen que el Consell General doni el vistiplau a la creació del nou col·lectiu professional amb la voluntat de començar a treballar en els estatuts del mateix i l'establiment dels drets i obligacions dels professionals d'aquest sector. Un pas que consideren necessari per a una deguda organització del col·lectiu d'òptics optometristes.

Així doncs, els membres del futur col·legi es congratulen per l'aprovació de la Llei de creació del col·lectiu, a la qual va donar el vistiplau el Govern aquest dimecres en consell de ministres, i manifesten que col·laboraran estretament amb totes les institucions i administracions públiques i amb la resta de col·legis professionals.

L'òptic optometrista és un professional de l'àmbit sanitari que desenvolupa les activitats dirigides per determinar l'estat visual i la valoració funcional del sistema visual. Aquest professional sanitari està capacitat per tractar, prescriure i dispensar per a les condicions visuals que ho requereixen. L'òptic optometrista desplega la seva activitat professional en l'àmbit assistencial, docent, d'investigació, de gestió, de prevenció, d'informació i d'educació sanitària.

El text normatiu es divideix en sis articles, quatre disposicions transitòries i una disposició final. L'articulat crea el Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes d'Andorra (COOOA), en defineix l'objecte de l'organització col·legial dels òptics optometristes, determina l'àmbit territorial del Col·legi i estipula la titulació i la integració dels professionals concernits. El projecte de llei també inclou a l'estructura interna i el funcionament del Col·legi, determina les normes que li són aplicables i formalitza els ministeris del Govern i les administracions públiques amb els quals el Col·legi s'ha de relacionar. En les disposicions transitòries també queda reflectit el procés del Col·legi, l'aprovació i el registre dels estatuts definitius o l'elecció dels càrrecs prop dels òrgans de Govern.

stats