Societat 02/08/2021

La méteo: calor continguda i alguns xàfecs

El temps continuarà sent canviant, amb matins assolellats i tardes amb alguns ruixats que dimecres guanyaran extensió

2 min

Les tempestes aïllades que hi ha hagut a primera hora de la tarda al prelitoral han deixat fins a 30 l/m² a Vacarisses, dels quals, 25,6 l/m² han caigut en només mitja hora. Altres registres d'avui fins a dos quarts de sis han estat els 11 l/m² de Matadepera, els 7 l/m² de Sant Feliu de Codines i els 4 l/m² de l'Ametlla del Vallès. A poblacions com Castellar del Vallès o Jorba, fins i tot ha caigut algun gra de calamarsa. Els xàfecs intensos també han afectat l'entorn dels Ports. A Fredes, per exemple, s'han arribat a acumular 36 l/m².

Encara durant les pròximes hores es poden repetir alguns ruixats en zones de muntanya, sobretot al Pirineu, al nord-est i al prelitoral, així com a l'interior de Castelló. Fora d'aquestes zones, el cel es mantindrà mig ennuvolat a estones.

Precipitació prevista per avui

Demà es repetirà la jugada. El matí serà assolellat, mentre que a la tarda creixeran nuvolades i hi haurà alguns ruixats. A diferència d'avui, s'espera que siguin encara més aïllats i restringits al nord-est i al Pirineu. Fora d'aquests sectors, es mantindrà el cel majoritàriament serè. La temperatura es recuperarà un parell de graus ben bons a la majoria de comarques, tant de dia com de nit.

Ara bé, dimecres apunta cap a casa nostra un nou canvi de temps. De matinada hi haurà algunes pluges al Pirineu i al Prepirineu, i a partir de mig matí creixeran nuvolades i els xàfecs i les tronades guanyaran terreny pel nord i l'est del país. Seran localment intenses i podran anar acompanyades de calamarsa o pedra. Ara per ara sembla que les comarques de Ponent, del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre quedarien al marge de les pluges. A les Illes i al País Valencià fins i tot es mantindrà l'ambient assolellat.

Més enllà, no acabarà de fer net del tot. Es podran repetir alguns ruixats, si bé no seran tan extensos ni intensos com els de dimecres. La temperatura s'anirà recuperant, però ara per ara no s'entreveu cap calorada important ni a curt ni a mitjà termini.

stats