Societat 27/09/2020

L’eUniv parlarà de l’impacte de la Covid-19 en la generació de residus en la primera activitat acadèmica

La cita tindrà lloc, de manera telemàtica, el pròxim 29 de setembre a partir de les 9.30 hores

Ara Andorra
2 min
Lluís Vicent amb Martin Dougiamas. / eUNIV

Andorra la VellaEl proper 29 de setembre a les 9:30 hores començarà en format online la jornada “L’impacte de la Covid-19 en la generació de residus a Andorra i Catalunya”. L’objectiu de l’acte, organitzat per la Universitat Europea (eUniv), és posar en comú la problemàtica en la producció i gestió de residus generats per la pandèmia i cercar solucions adients i més sostenibles pel seu tractament.

Gràcies a la participació de l’administració catalana i andorrana (secretaria d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, Diputació de Barcelona, Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental, Agència de Residus de Catalunya i Centre d’Estudis de Dret Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili) es vol tractar la problemàtica des d’una òptica transversal amb una clara voluntat d’oferir solucions pràctiques.

Aquesta és la primera activitat acadèmica que organitza la eUniv des de la seva creació el passat mes de febrer i coincideix amb l’inici del curs acadèmic. La Càtedra Fiter i Rosell de Ciències Jurídiques i Polítiques de la universitat és l’òrgan que ha impulsat aquesta jornada. La seva directora, la Dra. Conxa Puebla destaca que “volem fer moltes coses i fer-les molt bé, per això pensem que un acte com aquest amb la involucració de tantes entitats és una bona carta de presentació”.

La eUniv compta amb 5 càtedres de recerca que integren el seu programa de doctorat que gestiona l’Escola de Doctorat John Newman. A més, la nova universitat imparteix 5 bàtxelors oficials (l’equivalent a Espanya del Grau universitari): ADE, Dret, Informàtica, Humanitats i Llengua Catalana. El rector de la eUniv, el Dr. Antoni Noguero, assegura que “la presència tant de les humanitats com de la llengua catalana en els nostres estudis és un compromís estructural; una declaració de principis”.

stats