Publicitat
Publicitat

Els pilots comercials es podran formar a Andorra

El bàtxelor, homologat a nivell europeu, tindrà un cost al voltant dels 110.000 euros

El Govern, la Universitat d'Andorra i l'empresa Andorra Air Service han signat un conveni de col·laboració per oferir un bàtxelor de pilot comercial. Es tracta d'una titulació universitària de tres anys de durada i homologada a nivell europeu, que permetrà obtenir les competències professionals en el marc del pilotatge i de la gestió d'empreses, segons ha explicat un dels administradors i fundadors de l'empresa, Ramon Ginesta. La formació teòrica s'impartirà al país i les hores de simulador i vols seran a Tolosa i als Estats Units, i el cost serà menor al d'altres escoles que actualment imparteixen la formació, ja que se situa al voltant dels 110.000 euros, tot i que no s'ha confirmat la xifra exacta.

Tot i que es desconeix la data exacta, la Universitat d'Andorra oferirà un bàtxelor de pilot comercial de tres anys de durada i 180 crèdits, homologat a nivell internacional. Es tracta d'una iniciativa de l'empresa Andorra Air Service, que es farà càrrec de la formació.

Per la seva banda, el Govern, ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat d'Andorra i l'empresa, i s'ha compromès a portar a terme el desenvolupament legal per donar empenta a la iniciativa. El ministre d'Educació i Ensenyament Professional, Èric Jover, ha assegurat que un dels seus objectius és "buscar projectes innovadors com aquest".

Els administradors i fundadors d'Andorra Air Service, Ramon Ginesta i Miquel Armengol, han explicat que el sector aeronàutic està en constant desenvolupament i està mancat de professionals formats en diferents àmbits. Bona prova d'això és la demanda que diuen "ja hem tingut per part d'alguns interessants en realitzar el curs".

Actualment, el cost de formació d'un títol de pilot comercial a les escoles que imparteixen la formació, se situa entre els 110.000 i els 120.000 euros, però segons Ginesta, la intenció és que el curs a Andorra tingui un preu més baix i inclogui l'allotjament i altres despeses derivades, com ara els desplaçaments, ja que les hores de simuladors i les de vol tindran lloc a Tolosa i als Estats Units.

Per la seva banda, la Universitat d'Andorra serà la responsable de la coordinació acadèmica i d'impartir els continguts relacionats amb la gestió d'empreses. El rector, Miquel Nicolau, s'ha mostrat convençut de l'èxit d'aquest projecte perquè diu, "va en la línia de l'obertura i internacionalització del país".